U filmu Džonsovi Dejvid Duhovni igra nekadašnjeg prodavca automobila. Medjutim, u stvarnosti je zgrabio Hjundai, a zatim je počeo da pomaže u prodaji vrhunskih modela marke Audi. 

Glumac koji je najpoznatiji po serijama Dosije X i Kalifornikacija u najnovijem filmu tumači ulogu Stiva Džonsa, figuru oca u lažnoj porodici koju je kreiralo tržište iz senke. Četvoročlana porodica radi za kompaniju koja promoviše luksuzna dobra uključujući Audije.


Ovo predstavlja brz, odlučan potez za glumca koji je nedavno snimio reklamu za Hjundai emitovanu tokom ovogodišnje ceremonije Oskar. U ovoj reklami Duhovni predlaže novu Sonatu koja se može kupiti za manje od $20,000 što se može okarakterisati kao nova definicija luksuza. Ipak, u filmu Džonsovi, koji startuje 16. aprila, on jasno predstavlja tradicionalnu definiciju baziranu na njegov Audijev vozni park.

U filmu su Stiv, njegova supruga Kejt (Demi Mur) i njihovi tinejažeri na misiji da stvore zavist medju susedima u njihovoj novoj sredini. Poput pobunjenika u upadljivoj potrošnji, oni paradiraju najnovijom, najpoželjnijom garderobom, nakitom, elektronskim spravama i automobilima, sa ciljem da nateraju susede da kupuju od njih.

Dok film ima nagašenu jaku potrošnja-je-zlo notu, jedan od predstavnika Audija ne gleda stvari tim očima: "Kompanija jednostavno želi da ljudi gledaju svoje automobile širim spektrom - ovo moram da imam".


http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010/03/17/meet-david-duchovny-car-salesman/

Post a Comment

Previous Post Next Post