Najpoznatija po revolucionarnoj ulozi senzualne agentkinje Dejne Skali u planetarnoj hit seriji Dosije X, Džilijan Anderson je prihvatila ulogu Pamele Tornton, nepogrešive šefice MI7, koja je povela orgnizaciju u nove pobede. Ova američka glumica dobila je pregršt pozitivnih kritika na svoj rad u seriji Sumorna kuća i savladala je akcenat potreban za rad jedne od najmoćnijih žena u službi britanske vlade.

Andersonova je osvojila dve nagrade SAG, Emi i Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u kategoriji najbolja serija-drama, a primila je i brojne nominacije. Godine 1998. tumačila je ulogu Dejne Skali u igranom filmu zasnovanom na istoimenoj seriji: Dosije X: Pobedi budućnost. Sledeće godine, stvorila je istoriju Dosijea X, tako što je postala prva žena koja je napisala scenario i režirala seriju, na epizodi All Things. Godine 2008. ona je reprizirala svoju ulogu u filmu Dosije X: Želim da verujem

Džilijan je veliki obožavalac Atkinsonove komedije i mogućnost da igra šefa MI7 bila je primamljiva: “Kada sam gledala prvi deo filma, počela sam da se smejem još od naslova. Mislim da je beskrajno smešan. Prilika da radim na velikom projektu kao što je ova komedija, sa Rouanom i uz njegov nadzor bila je previše dobra da bih je propustila.” 

Kolega Rouan Atkinson uzvraća da je uživao u ulozi koleginice kroz ličnost snažnog i odlučnog Pegaza: “Džilijan je na Pamelu prenela čvstu ruku, odvažnost i neustrašivost”, navodi  sa oduševljenjem. “Jednostavno verujete da ova žena upravlja svime, ne ostavlja nikoga oštećenim i da ne toleriše nijednu glupost Džonija Ingliša.”




click the city

Post a Comment

Previous Post Next Post