Sajt Cracked.com je uz pomoć svojih čitalaca sastavio listu sedam zanimljivih ideja na kojima bi trebalo razviti video igre, a koje srdačno preporučuje programerima i na taj način daje odgovor na pitanje koje su to sjajne, savršene i tragično nepostojeće ideje koje treba iskoristiti. Ideja jednog od čitaoca koja je svrstana na listu nosi naziv Ti si čudovište. Za osnovu ima Dosije X i Moldera i Skali kao likove kojih se treba kloniti. 

U osnovi, igrač je kriptid i svrha igre je vlastiti opstanak, bez misija i kampanja, bez radnje, jednostavno opstanak. Lik bi morao da se svakodnevno hrani ljudima i krije zbog sna na odredjeno vreme. On ne bi bio sposoban za borbu prsa u prsa i bio bi olako nadjačan, pa stoga opstanak predstavlja izazov koji se sastoji u prikrivanju. 

Ali.. ako bi se u ovu ideju umešalo malo Dosijea X? Ideja je odlična i veći deo igre bi se vrteo oko života glavnog lika čudovišta u malom gradu. Ovde nema naracije. Da ustvari igrate jednu od epizoda Dosijea X, bili bi ste čudovište koje vreba iz kanalizacije, ubija sve živo i jede ljudima jetru. Istraživači bi vam verovatno bio za petama, ali im niko ne veruje na insistiranju da postoji u čudovište u toj sredini. A i zbog čega bi? Osim sablasnog Moldera, naravno. 

Na kraju, u zavisnosti od nespretnosti, stepena sumnjičavosti i broja očevidaca, gradić će morati da poveruje istražiteljima. Ostatak igre bi bio fino održavanje sumnje dok pokušavate da izbegnete, ulovite ili ubijete Moldera dok istovremeno iz frižidera posmatrate Skali dok se skida.

 tekst preuzet sa linka: cracked.com

Post a Comment

Previous Post Next Post