"Big Lajt", producentska kuća Frenka Spotnica, sklopila je "first-look" ugovor sa minhenskom kompanijom "Tandem Communications", koja je zadužena za produkciju NBC-jeve krimi serije "Crossing Lines".

Američki scenarista Spotnic, koji trenutno živi i radi u Londonu, saradjivao je sa više emitera, distibutera i produckija, uključujući američke i britanske partnere koji su bili zaduženi za njegovu seriju "Hunted".

Spotnic trenutno radi na drugoj sezoni serije "Transporter". Ova akciona serija će početi da se prikazuje tokom jeseni na američkoj (TNT), francuskoj (M6) i kanadskoj (HBO) kablovskoj mreži.

---
U filmskoj industiji, "first-look" ugovor podrazumeva saglasnost izmedju scenariste i nezavisne produkcije (ili nezavisnog producenta i filmskog studia), na osnovu koje potencijalni kupac još uvek nenapisanog scenarija plaća razvojnu naknadu scenaristi ili producentu za pravo da prvi pregleda novi materijal pre svih ostalih u industriji, ali i da u to vreme napravi ponudu za kupovinu ili distribuciju, odnosno da se pridržava kupovine ili distibucije na osnovu ugovornih odredbi.

Izvor: Variety.com

Post a Comment

Previous Post Next Post