Robert Patrik je zajedno sa Anabet Giš pokušao da nadomesti prazninu nakon Duhovnijevog odlaska iz serije. Tako je u poslednje dve sezone postao stalni član postave "Dosijea X", pojavljujući se kao stoički i skeptični federalni agent. Ova uloga je očigledno ostavila utisak na njega: “Izuzetno sam ponosan na iskustvo stečeno u 'Dosijeu X'."

"Naučio sam mnogo i bio je to prvi put da sam se nalazio u glavnoj ulozi u jednočasovnoj drami zajedno sa Džilijan Anderson i uz kasnije pojačanje sa Anabet Giš. Bilo je previše posla, na šta se ne žalim, ali je bilo naporno. Uživao sam i ne bih ništa menjao. Zabavno je otići na posao i biti ispred kamere po čitav dan. To je ono što želim i volim da radim."

Iako se agenti Doget i Rejes nisu pojavljivali u drugom filmu, postavljeno je pitanje pojavljivanja u potencijalnom trećem nastavku, ukoliko bi ga Foks odobrio.

"Morao bih sa oprezom da odgovorim na ovo pitanje. Glumio sam u nekoliko nastavaka... gde nije bilo mnogo posla. Drago mi je što se nikada nisam vratio u svet "Terminatora". Volim da stavim tačku i krenem drugim pravcem. Ne kažem da to isto važi za 'Dosije X', ali osećam da sam se kompletno udaljio od Dogeta i mislim da jnovog nastavka neće ni biti. Ipak, ne želim da budem grub prema onima koji misle drugačije, jer bih bio prokleto srećan kada bi me pitali da glumim u njemu. Ne znam gde bih se tada nalazio i o kojim stvarima bih mogao da razmišljam. Oduvek sam postupao na ovaj način. Otvoren sam prema svemu. Videćemo šta će se dogoditi na kraju."

---

Inače, Patrika možemo pratiti u seriji "Scorpion" (stilizovano </Scorpion>) i u pitanju je CBS-ov projekat zasnovan na životu samoprozvanog genija i kompjuterskog eksperta Voltera O'Brajana (Elis Gabel). Volter ima zadatak da regrutuje druge genijalce sa kojima rešava globalne kompleksne probleme.

Robert Patrik se pojavljuje kao agant Kejb Galo iz Odeljenja državne bezbednosti. On je odgovoran za dovodjenje Voltera iz Irske. Njih dvojica već nekoliko godina saradjuju zajedno. U pilot epizodi agent Galo regrutuje Voltera i njegov tim kako bi pomogli vladi da reše ozbiljan problem vezan za kontrolu vazdušnog saobraćaja. Tada je Volter postao deo specijalnog vladinog tima koji rešava probleme nukleranog naoružanja, pobuna itd.



Intervju: TV Wise

Post a Comment

Previous Post Next Post