Nakon što su dobili priliku da kreiraju seriju u nastavcima, tvorci Trej Parker i Met Stoun naišli su na ozbiljan problem: kako pretvoriti kratke klipove u TV seriju?

Krenuli su ispočetka. Rezultat prvobitnih epizoda "Saut Parka" pratila je nesigurnost, s obzirom na pristup seriji koji se stalno menjao dobijanjem novih ideja. Najupečatljivija promena odnosila se na uticaj "Dosijea X", koji je trebao da bude uzor "Saut Parku".

U prvoj epizodi ("Cartman Gets an Anal Probe"), posetioci iz svemira posećuju gradić u Koloradu i brojnim stanovnicima ubaciju komunikacione uredjaje u rektum. Vanzemaljci otimaju Ajka, Kajlovog brata, koga će glavni junaci morati da spasu. Dečaci koriste uredjaj u Kartmanovom dupetu kako bi namamili vanzemaljce natrag na Zemlju. Glavni element koji povezuje sve epizode predstavlja svedočenje stanovnika Saut Parka o NLO aktivnostima i ostalim paranormalnim dogadjajima (Bigfut itd).

Na kraju ove epizode vanzemaljci odlaze sa planete. Medjutim, to nije bila prvobitna zamisao. Njihovo prisustvo u Saut Parku značajno bi uticalo na dalji razvoj priče. Kako su tvorci shvatili da Bigfut i Čupakabra nisu noviteti na televiziji, serija bi previše podsećala na "Dosije X". Tada su došli do zaključka da element zavere o vanzemaljcima bude isključen iz serije. Ipak, vanzemaljci su i dalje prisutni i mogu se uočiti u pozadini brojnih kadrova.

S druge strane, Dejvid Duhovni je "gostovao" u nekoliko epizoda "Saut Parka".


Izvor: CBR

Post a Comment

Previous Post Next Post