Nova mini-serija izdavača IDW vraća nas u tinejdžerske dane Moldera i Skali. Četvorodelni strip pod nazivom "The X-Files: Origins" ugledaće svetlost dana za tri meseca, u digitalnom i štampanom izdanju, a sajt CBR je prvi dobio uvid u nekoliko zanimljivih detalja.

Scenario stripa potpisuju Džodi Hauser i Metju Dau Smit, ilustrator glavne serije Dosije X stripova, čiji je izdavač pomenuti IDW Publishing.

"X-Files: Origins" će biti fokusiran na mlađane buduće agente koji se se upustili u odvojene avanture. Skali će ispitati ubistvo njene učiteljice, dok će se Molder pozabaviti neobičnim slučajem na Martinim vinogradima.

"Oduvek sam volela priče o tajanstvenim dečjim letnjim avanturama sa prijateljima, od 'Gunisa' to 'Super specijala Bebisiter kluba'", izjavila je Hauser. "Ako pomešamo pomenuto sa tragedijom praćenom Foksovim gubitkom i zaverom u koju je upletena njegova porodica, dobićemo jednu veoma zabavnu priču."

"Oduvek su postojali nagoveštaji o Molderovom i Skalinom detinjstvu u seriji, a postojali su i specifični trenuci koji su se dogodili u njihovom ranom tinejdžerskom dobu, nakon čega je osporen njihov pogled na dotadašnji svet", dodao je Smit. "Istražićemo one događaje koji su ih promenili i doveli do Dosijea X."


"The X-Files: Origins" je i naslov dveju prethodno najavljenih knjiga izdavača Mekmilan, koje potpisuju Kami Garsija (Molderova priča) i veteran stripova Džonatan Maberi (Skalina priča).

"Ove dve međusobno povezane priče biće primamljive čitaocima svih uzrasta", izjavio je Denton Džej Tipton, urednik stipa. "Foks i Kris Karter pružaju ogromnu podršku projektu." 




Post a Comment

Previous Post Next Post