Nakon što su čelnici Foksa maja meseca potvrdili nastavak pregovora o novoj sezoni serije, sajt Dedlajn je napravio poduži intervju sa Dejvidom i Džilijan, koji su između ostalog govorili o desetoj sezoni, hemiji između Moldera i Skali i nastaku serije. “Spremna sam za razgovor, iako nam se još uvek niko nije obratio”, odgovorila je Andersonova novinaru sajta. “Pitanje je da li su spremni da nastave dalje i šta će uraditi da serija postane još bolja? … Na koji način bi stvari mogle sve nas ponovo da zainteresuju?”, dodao je Duhovni. 

Odlomak: 

O nastavku franšize i desetoj sezoni
Duhovni: Nakon što je drugi film startovao gotovo u isto vreme kada i "Tamni vitez", sam projekat je bio osuđen na propast, pa samo pretpostavili da je priča konačno zamrla. Televizija se u poslednjih deset godina doteruje, pa je ideja o postojanju sezone sa 24 epizode promenjena i smanjena na 6, 8, 10 ili 12. Postalo je očigledno da bismo u ovakvom ambijentu mogli da opstanemo, makar na kratko.
Anderson: Maštala sam o postojanju tri filma. Ne znam zbog čega se to dogodilo, ali je sramota da drugi film doživi onakvu sudbinu. Znali smo da želimo da nastavimo i steknemo novo iskustvo. Ideja o mini-seriji i zaključak da serija najbolje uspeva u slučaju prikazivanja svih njenih elemenata, za razliku od igranog filma gde je to nemoguće, iznenada su postali mogućnost za postizanje najboljeg rezultata.

O hemiji između Moldera i Skali
Duhovni: Za scenario je karateristična činjenica da se radi o partnerima koji se dopunjuju inelektualno i emotivno. Smatram da je ovo vrlo romantično, jer imate muškarca i ženu koji tretiraju jedno drugo podjednako. Opet, oni nisu samo jednaki, već su i kao neophodne komponente koje se dopunjuju. Bez svoje druge polovine, oni propadaju kao ljudi, entiteti, detektivi. Ovo je veoma romantično, a nimalo seksualno, iako je tenzija uvek prisutna.
Anderson: Njih dvoje imaju jasnu sliku o međusobnoj podršci, i to je ono zbog čega ih ljudi vole. Brinu o međusobnom zdravlju. Brižljivi su jedno prema drugom, što je doprinelo prevazilaženju razlika u mišljenjima, tokom svih devet sezona.

O budućnosti Dosijea X
Anderson: Ne znam kada će se pregovori nastaviti. Pokušavam da se posvetim sebi i pronalazim nove uloge, a ako budu želeli da nastave seriju, moraćemo da razgovaramo na tu temu. Nemam ni najmanju ideju kada će se to dogoditi.

Post a Comment

Previous Post Next Post