"Audibl" je nedavno najavio produkciju audio drame "Dosije X: Hladni slučajevi", koja je bazirana na strip izdanju "Dosije X: Sezona 10", odlazećeg autora Džoa Harisa.

Ironično je da je IDW-jev strip pod nazivom "Sezona 10" važio za prvo grafičko izdanje koje se smatralo zvaničnim kanonom franšize "Dosije X". Nekoliko godina kasnije, Foks je odlučio da nastavi seriju, odobrivši desetu sezonu, te su mnogi detalji iz serije dospeli u konflikt sa stripom "Sezona 10". Zbog toga je naredna kolekcija stripa "Sezona 11" prestala da bude deo zvaničnog kanona, dok je aktuelna serija stripa jednostavno preimenovana u "Dosije X",  iako se iza projekta još uvek nalazi Karterov tim.

I dok zaokružuje svoj rad na dosadašnjim stripovima, Haris govori i o novoj audio knjizi koju očekujemo tokom jula.

“Prezadovoljan sam činjenicom da je "Audibl" doneo odluku u pravo vreme. Verovao sam da audio knjiga neće izaći pre jula, što me raduje jer je vest objavljena pre vesti o kraju serijala stripa i mom poslednjem izdanju.”

Što se tiče odluke o adaptaciji njegovog stripa, Haris je zadovoljan, čak iako postoji mogućnost stvaranja konfuzije kod publike.

“Zahvalan sam na tome. Ipak, čini se da će doći do neprijatne situacije zbog koje će se publika zapitati ‘Kako se sve ovo uklapa u televizijsku seriju?’ Postoje neki nespojivi obrti koji su u vezi sa likovima i pričom, a najprostiji odgovor je da se nešto ne uklapa. Oni su zapravo samo prilagodili moje stripove koje, ukoliko želite da uvrstite u kanon na pravi način, ostajete razočarani jer je stvar takva kakva jeste.”


"Otpor", 1. deo; aktuleno izdanje #14 stripa "Dosije X". Foto: IDW Publishing

Izvor: Comicbook.com

Post a Comment

Previous Post Next Post