Izdavač "Audibl" organizovao je svojevrsnu promociju audio knjige "Dosije X: Hladni slučajevi", održanoj na jezivoj lokaciji nekadašnje londonske pošte Maunt Plezant, koja će ukoro biti pretvorena u muzej.

Promociji je prisustvovao i NLO ekspert Nik Poup, koji je predstavljen kao “pravi Molder”. Uz Poupa koji je nadgledao ovaj nesvakidašnji dogadjaj, autopsija je izvršena na način na koji bi se to učinilo u slučaju stvarne invazije vanzemaljaca. 

Pored lazne autopsije vanzemaljca koju je britansko ministarstvo odbrane izvršilo 1995, izgleda je ovo najverodostojniji mogući primer lažne autopsije stranog organizma. “Ako se već spremamo da izvršimo autopsiju čoveka-metilja iz "Dosijea X", onda bih vam savetovao da saznate sve o njegovom DNK lancu i proverite sve detalje iz uzoraka ne bi li smo došli do zaključka koje su njegove mane, što bi bilo u sklopu mera predastrožnosti zbog mogućih napada u budućnosti. Treba obratiti pažnju na posebnu opasnost autopsije vanzemaljaca u kontekstu pretnje od intergalaktičkih ratova. Posmatrajte to ovako: ukoliko bi strani vojnik napao Britaniju, ubili bismo ga, na šta njegova zemlja ne bi gledala blagonaklono. Prema tome, ako bi vanzemaljci znali da je jedan od njihovih pao u vodu i postao deo nekog eksperimenta, stvorila bi se tenzija koja bi pokrenula nemile dogadjaje”, izjavio je Poup.

Poup je u periodu od 1991-1994. godine za potrebe ministarstva istraživao pojave NLO-a, vanzemaljske otmice, krugove u žitu i druge neobjašnjive fenomene, kako bi ispitao njihov odbrambeni značaj.

Posetioci su imali zadatak da reše slučaj bekstva čoveka-metilja.

Vodjeni odlomcima iz nove audio knjige, uzbudljivo iskustvo oživelo je svet Moldera i Skali, dok su posetioci koristili svoja čula i intuiciju krećući se kroz komplekse prostorija u neugodnim poštanskim tunelima.


Izvori: The Sun, Audible/Tviter

Post a Comment

Previous Post Next Post