"Dosije X" je godinama unazad proučavao mračne, uvrnute teorije zavere. Ipak, najnoviji strip će dotaći temu jedne od najvećih i najslavnijih teorija na svetu: zavera koja okružuje ubistvo predsednika Kenedija, počinjenog novembra 1963.

Iako postoji mnoštvo bizarnih teorija koje govore o tom kobnom novembarskom poslepodnevu, "Dosije X: Otkriće o Kenediju" ("X-Files: JFK Disclosure") osmišljen je kao dvodelni strip koga uredjuju pisac Denton Džej Tipton i ilustrator Menton3. S neke neobične tačke gledišta, strip će naterati pravog vernika, i to nikog drugog do Moldera, da dopre do pozadine koja se krije oko Kenedijeve smrti. U dobro poznatom stilu "Dosijea X" jedna zavera će voditi do druge koja maskira još jedno ubistvo, a radi se o ubistvu Molderovog oca Bila. Tako će Molder bez ičije pomoći krenuti opasnom putanjom, što će ga naterati da izabere izmedju vere u njegovog sosptvenog oca, odnosno vere u istinu koja mu je oduvek bila neprikosnovena.

Naravno, ovo nije prvi put da univerzum "Dosijea X" pominje Kenedijev atentat. Raznorazne teorije zavere su spominjane u samoj seriji, a najverovatnija od njih je predstavljena u epizodi “Musings of a Cigarette Smoking Man”, u kojoj smo saznali da iza atentata stoji Pušač, dok je Li Harvi Osvald poslužio kao piun. Za sada nije poznato da li će detalji iz ove epizode postati deo priče u stripu, ali treba uzeti u obzir da je Pušač, bez obzira na sve, saradjivao sa Molderovim ocem.

Ovaj strip će nam na još jedan način prikazati postojanje čvrste veze sa teorijama zavere koje prate dosadašnje atentate: rečeno je da će oktobra meseca biti objavljena i poslednja serija tajnih vladinih dokumenata koji su u uskoj vezi sa Kenedijevom smrću. “Iako je prošlo više od 50 godina, Kenedijev atentat je i dalje veoma popularna tema”, izjavio je Tenton u saopštenju za sajt "io9". “Sada će najpopularniji FBI agenti imati prilike da zarone u jednu od najvećih zavera dvadesetog veka, baš onda kada se očekuju novi detalji koji samo što nisu ugledali svetlost dana, naravno ukoliko još jednom ne budu potisnuti...”

Prvo izdanje stripa "Dosije X: Otkriće o Kenediju" naći će se u prodaji 25. oktobra, jedan pre otvaranja tajnih spisa kojima se obelodanjuju novi detalji o Kenedijevoj smrti.



Izvor: IO9

Post a Comment

Previous Post Next Post