U susret digitalnim izdanjima jedanaeste sezone Dosijea X, Kris Karter je razgovarao sa autorom sajta Den of Geek o seriji i mogućnosti da još jedna sezona dobije zeleno svetlo. 

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku "takva opcija postoji, iako je poznat odnos Andersonove prema seriji". "Izjavila je da je završila sa serijom. To svakako menja stvari, a tu je i vest o prodaji Foksa Dizniju ili Komkastu – najverovatnije Dizniju. Verujem da će se tako stvari pomeniti u većoj meri i da će novi vlasnik razmatrati situaciju sa serijom i odlučiti o njenoj sudbini. Za sada ćemo morati da čekamo i vidimo koje su varijante u opticaju."

Iako je više puta ponovio da Dosije X može da ponudi još mnogo dobrih priča, a tu je napisani scenario za treći film, tvorac serije smatra da se budućnost serije svodi na Džilijanino učešće. "Za mene Dosije X čine Molder i Skali, iako smo jedno vreme stvarali seriju bez Dejvida, odnosno Moldera, oduvek sam osećao da je centar serije njena nauka. Na kraju krajeva, ovo je serija o nauci, što je čini itekako značajnom," objasnio je Karter.

Tokom poslednje sezone smo mogli da posvedočimo o interesantnom razvoju povezanosti izmedju Moldera i Skali. Uz podatak da je Skali ponovo u blagoslovenom stanju, njihova veza bi u potencijalnoj sezoni 12 ili trećem filmu bila prikazana u "realnom vremenu", što je i bio slučaj sa kompletnom serijom do sada. "Ukoliko bismo se ponovo latili posla, recimo da bismo napravili vremenski skok, gde bi Skali imala bebu, a možda se to i ne bi dogodilo. Možda bismo saznali da postoje neki neočekivani detalji o bebi, što znači da bi postojalo mnogo nerešivih pitanja i interestantnih stvari u daljem nastavku."

Post a Comment

Previous Post Next Post