GA će naći u ulozi domaćina na Njujorškoj premijeri The Age Of Stupid, 21. septembra na dan zasedanja Skupštine UN o klimatskim promenama i biće to najverovatnije najveća premijera na planeti, jer će film istovremeno putem satelita prenositi 700 bioskopa, u preko 40 zemalja u svetu. Film će se prema najavama pustiti iz šatora na solarni pogon u Central Parku. Cilj premijere je da stavi u drugi plan projekat Ujedinjenih nacija - Nedelju Klime. Gillian će nakon uvoda (možda, kako se navodi na njenom zvaničnom sajtu) rukovoditi diskusijom sa učesnicima na premijeri, ali i onih koji će se pojaviti preko satelita i izraziti svoj stav. Medju ostalim učesnicima bi se pored Andersonove mogli naći Kofi Annan, Al Gore, Brad Pitt, Princ William, kao i naučnici sa Arktika "koji se topi".




1 Comments

  1. Otkud autoru teksta ideja da je globalna projekcija filma usmerena protiv odnosno "da stavi u drugi plan" projekat Ujedinjnih nacija?

    Film bas sluzi podizanju svesti o ekoloskim pitanjima i priblizavanju teme ljudima pred Kopenhagensku konferenciju UN o klimatskim promenama, koja ce biti najvaznija posle Kjoto protokola.

    Inace, film ima preporuke EU komisije i UN-a.

    P.S. Globalna projekcija je 22. septembra i film ce istovremeno biti prikazan i u Beogradu, na Kalimegdanu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post