... odnosno, 13. oktobar. Pre tačno 54 godine rodjen je Kris Karter. Rodjen je u mestu Belflauer, u Kaliforniji, kao sin Vilijema i Ketrin Karter. Ovaj scenarista, režiser i producent je idejni tvorac serija Dosije X i Milenijum.

Godine 1993. Karter osniva produkciju Ten Thirteen, nazvanu po datumu njegovog rodjenja. Od tada su u njoj snimljene serije: Dosije X, Milenijum, Surovi svet, Usamljeni revolveraši, kao i dva filma: Dosije X: Pobedi budućnost i Dosije X: Želim da verujem. Za vreme njihovog snimanja, prostorije ove produkcije su se nalazile u Senturi Sitiju u Los Andjelesu. Predesednik produkcije je bio Frenk Spotnic.

Današnji dan se vezuje i za rodjendan glavnog junaka serije Dosije X. Foks Molder je rodjen u petak, 13. oktobra 1961. u Čilmarku, u Martinim Vinogradima.

Još zanimljivosti:

Dosije X obiluje brojčanim kombinacijama koje su povezane sa Karterovim datumom rodjenja, pre svega - 1013. Ovo su samo neki od primera:


- Dosije X: Pobedi budućnost je pušten u prodaju 13. 10. 1999.
- 10 minuta i 13 sekundi je približno vreme u četrnaestoj pesmi sa albuma koji je pravljen za ovaj film, kada počinje skrivena numera u kojoj Karter kao narator priča o mitologiji serije, pretežno u prošlom vremenu, dok se u pozadini mogu čuti razni zvučni efekti.
- U epizodi Deep Throat slučaj je šifrovan pod brojem: DF101364.
- Epizoda 731 - Kombinacija koja otvara vrata u vagonu je: 101331.
- Epizoda Apocrypha - U sobi 1013 je crno ulje napustilo Krajčekovo telo.
- U epizodi nazvanoj How the Ghosts Stole Christmas - Molder sluša radio sranicu na frekvenciji: 101.3.


Kompletnu listu sa ovakvim primerima u kojima se spominju brojčane kombinacije - 1013, 1056, 1121 (datum rodjenja Karterove žene), 925 (25. septembra je rodjena Pajper Anderson) i  517  (17. maja je rodjena Frenkova supruga) možete videti ovde: comcast.

1 Comments

  1. Ovako: pre svega sve najlepse cika Karteru i neka nam snimi Dosije Iks 3.
    Za ove fore sa brojevima sam cula. Znam za vreme na nekom digitalnom satu iz prve sezone koji pokazuje 10:13 uvece. A ovima sa sajta svaka cast kad su pokupili tolike ingormacije o ovim brojevima. Za ovo drugo nisam ni znala. Pitam se da li ih ima u drugom filmu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post