Na Vonderkonu koji je sredinom marta održan u Anahajmu u saveznoj državi Kalifornija, popularni glumac Džošua Džekson je u intervjuu za Popculturezoo.com naveo Dosije X kao seriju uz koju je odrastao, a uporedio je i popularnost naučno-fantastične serije Frindž i pomenutog Dosijea X.

PCZ: Džon Nobel [Dr. Volter Bišop] misli da je Frindž veoma blizu mogućnosti da postane najbolja naučno-fantastična serija svih vremena. Šta misliš o tome?

DŽEKSON: Drago mi je da mogu da se nadam tome. Biću zauvek privržen Dosijeu X. Govoreći o žanru, da li zaista nema nikakve razlike? O čemu se radi u našoj seriji? O ženi koja pokušava da razume samu sebe. Ovo je bilo Olivijino putovanje. Na neki uvrnut način ovo je kao metafora za sazrevanje. Otvorila je Pandorinu kutiju u prvoj epizodi, a to je doslovno i rekla, što sigurno ne predstavlja nerazumljivu frojdovsku frazu. A onda smo videli njen predhodni život sa Fokslivijom, upoznajući je tokom perioda od četiri godine. To sigurno nije ni približno priči iz Dosijea X. Zauvek ću voleti priču o Dosijeu X, ali to je saga o izgubljenoj ljubavi, razorenoj porodici i čoveku koji se miri sa gubitkom. Da li jedna mogućnost može biti bolja ako se ne radi o istim stvarima? Srećan sam zbog njegovog mišljenja da smo skoro na vrhuncu, ali meni je i dalje teško da najavim naš najveći uspeh.

Post a Comment

Previous Post Next Post