CultBox je intervjuu sa Frenkom Spotnicem dobio i odgovore na dva pitanja o trećem nastavku filma Dosije X. 

Da li ste bili razočarani jer nije bilo moguće snimiti treći Dosije X fokusiran na invaziju vanzemaljaca koji bi bio prikazan do kraja godine?
"Moram da priznam da sam veoma frustriran zbog toga! Studio je želeo drugi film sa manjim budžetom u stilu ‘priče nedelje’ i ja sam ponosan na taj film, ali smo naučili da to publika nije želela. Za njih pun pogodak u smislu Dosijea X znači jedino vanzemaljce. Mislim da je ovo jedna od najboljih franšiza u istoriji televizije kojoj nije dat kraj. To je sramota. Znam da je moguće ispričati odličnu priču sa likovima koji bi stavili tačku na sagu i pogrešno je što to još uvek nije učinjeno. Ponestaje im vremena. Mislim da još uvek nije kasno, ali se bliži trenutak. Već četiri godine pričam da bi trebalo završiti ovu priču na način koji serija zaslužuje."

Da li bi onda treći nastavak predstavljao zaključak?
"Da, tako bi se završila priča. Po proročanstvu vanzemaljci se vraćaju decembra i idealno bi bilo izdati film u to vreme i nikada nisam prestao da pričam sa Krisom Karterom o tome, a imamo i način na koji bi smo to izveli. Još uvek bih skočio čim bi mi se pružila prilika da to uradim!"

više na: cultbox

Post a Comment

Previous Post Next Post