Producent u intervjuu za "Den of Geek" govori o svojoj aktuelnoj seriji, čiju je poslednju epizodu večeras emitovao BBC, nakon odluke da ne dozvoli snimanje druge sezone. Ipak, mreža HBO je na dobrom putu da razvije spin-of. Naime, Spotnic i HBO imaju dogovor o korišćenju glavne junakinje, pa bi preuredjena serija imala nešto drugačiji Spotnicev stil, uz uvrnutiju viziju uplašene Sem Hanter. Naravno, ni ovaj intervju nije mogao da prodje bez priče o povratku Moldera i Skali na male ekrane:

DoG: [...] Željni smo koliko i vi za kompletnom trilogijom "Dosije X". Da li imate scenario za treći film?
FS: Nemam. Godinama unazad znam kakav scenario želim za film i pričam sa Krisom Kartorom o tome, ali scenario ne postoji. 

DoG: Da li još uvek želite da radite film o invaziji vanzemaljaca?
FS: Da, to je vrhunac priče o kolonizaciji kojom je počela serija.
 
DoG: Da li predvidjate da će "Dosije X" ikada povući za sobom "Zvezdane staze" i vratiti ih na male ekrane u drugačijoj verziji?
FS: Ne bi me uopšte iznenadilo. Ne bih želeo da imam nikakve veze sa tim, ali bilo to dobro ili ne, ovo su naslovi velikih korporacija, kao što "Zvezdane staze" pripadaju Paramauntu i "Dosije X" pripada Foksu, a radi se o velikoj imovini u njihovom posedu koja ne može da skuplja prašinu zauvek.

DoG: Molder i Skali: Studentski dani?
FS: Sve je moguće. Nadam se da ukoliko to budu uradili, urade to kako valja, to je moj jedini zahtev.



Ceo intervju: Den of Geek

Post a Comment

Previous Post Next Post