Izdavač IDW je prošlog meseca najavio novu seriju stripa zasnovanog na seriji "Dosije X". Neke od detalja otkrio je pisac Džoi Heris na upravo održanom Emerald Siti Komik-konu.

On je naveo da će sa umetnikom Majklom Volšem činiti deo kreativnog tima zaduženog za nove avanture agenata Moldera i Skali. Heris je u izjavi za Si-Bi-Er Njuz dodao da je strip simbolično nazvan "Sezona 10", a da se kao izvršni producent pojavljuje ni manje ni više nego Kris Karter, koji je "lično čitao navode i scenario, pružajući povratne informacije i sugestije."

Heris je u ekskluzivnom intervjuu za sajt CBR (comicbookresources.com) dao šture nagoveštaje o "Sezoni 10", zapravo o samoj priči, okrivajući status veze Moldera i Skali. Priča počinje smrtonosnom misterijom koja povezuje sada zatvorene Dosijee X i onoga što predstavlja napor jedne grupacije opasnih ljudi koja želi da uništi kadar povezan sa njima.

Tim koji saradjuje na stripu će pokušati ponovo da uspostavi mitologiju, večito nedostižnu ali neumornu potragu za istinom, dok elementi zavere iz vlade, ali i van je rade protiv naših heroja, a čitaoci će moći da uživaju u poslasticama vezanim za paranormalno, uključujući i one koje bi mogle da budu vanzemaljske prirode.



Izvor: CBR

Post a Comment

Previous Post Next Post