Za neke od okupljenih scenarista, ovo je prvi susret od kako je naučno-fantastična serija Krisa Kartera, nagradjivana "Emi" statuama - a koja je, na svom vrhuncu otimala 20 miliona gledalaca nedeljno - završena pre jedanaest godina. Poslednji put kada je Vins Giligan video Dejvida Duhovnija - koji je napisao i režirao više epizoda i tumačio FBI agenta Foksa Moldera - bilo je to na proslavi povodom završetka serije.

Ipak, serija je postala deo njih, na njihovom putu da postanu najcenjeniji scenaristi u Holivudu. 

Giligan se poverio: "Sve što radimo u seriji "Breaking Bad", naučili smo u "Dosijeu X"." Iako je televizijski pejzaž drastično promenjen, svi se slažu da nije potrebno praviti velike izmene kada bi se "Dosije X" danas našao na programu. 

Apropo toga, Molder bi, po Karterovom ubednjenju i dalje bio FBI agent: "Njemu je to u krvi," naveo je, dok Giligan šaljivo poručuje: "Pošto sav budžet ide za nacionalnu antiterorističku jedinicu, on bi bio još dublje u podrumu."

Duhovni je iskoristio priliku da identifikuje one koji su stvorili jednu od Molderovih najneudobnijih scena: "Ko je napisao epizodu u kojoj se pojavljujem u "spido" gaćama?", upitao je devetoricu okupljenih scenarista. Karter je sramežljivo podigao ruku. Kada je Džef Bel pitao šta je bilo gore od epizode sa žicom za ogradu i ulje, Duhovni se nasmejao. "Oh, Bože, to je bilo užasno," rekao je. "Ko je to bio?" Ponovo, Karter je podigao ruku.

Ova priča će biti objavljena 24. maja u posebnom izdanju magazina "Holivud Repoter", a biće posvećeno i okupljanju scenarista još tri popularne serije: "Bafi", "Prljava značka" i "Marfi Braun".

S leva na desno: Hauard Gordon ("Homeland"), Stiven Maeda ("Helix"), Darin Morgan ("Fringe)", Dejvid Aman ("Castle"), Džon Šiban ("Hell on Wheels"), Greg Voker ("Vegas"), Džef Bel ("Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D."), Vins Giligan "(Breaking Bad"), tvorac serije Kris Karter ("The X-Files: I Want to Believe") i Dejvid Duhovni ("Californication")





Izvor: Holivud Reporter

Post a Comment

Previous Post Next Post