Džilijan Anderson i Kris Karter su imali još jedno pojavljivanje na “Comic conu”. Ovog puta njima su se na tribini pridružili Kris Rajal, inače odgovorni urednik kompanije IDW koja izdaje ovaj strip, scenarista Džo Haris i urednik Džo Koroni. Moderator tribine je bio glumac Din Hagland, popularni Lengli. Tema ovog susreta bila je vezana za nastavak stripa.

“Sezona 10” se odigrava u realnom vremenu, vraćajući nam likove nakon jedne decenije od kako je serija privedena kraju. Čime su se svih ovih godina bavili Molder i Skali? “Seksom”, predpostavila je Džilijan, što je u Haglandu izazvalo gadjenje.
 
“Ja sam ‘noromo’ (no romance) ”, objasnio je, misleći na kovanicu onih fanova serije koji smatraju da veza izmedju Moldera i Skali treba da ostane platonska.

Strip, scenariste Harisa i umetnika Majkla Volša, najavio je povratak nekoliko omiljenih likova koji su umrli tokom trajanja serije, a Hagland je potvrdio povratak Usamljenih revolveraša: “U stvari, nikada niste ni videli njihova tela…”

Još jedan od pokojnih likova koji se, makar prividno, vraća u desetu sezonu je glavni negativac Pušač, koji se pojavljuje na naslovnici trećeg broja stripa. Ipak, Karter je upozorio fanove da stvari nisu onakve kakvim se čine: “Ovo je jedna od mojih najomiljenijih stvari kojima se Haris bavi – ne možete uzimati stvari zdravo za gotovo.”

Jedan od posetilaca je postavio pitanje o mogućnosti daljeg razvoja serije u vidu postojanja licenciranih priča fanova tzv. fan-fikcija koje bi se objavljivale preko Amazonove platforme nazvane “Kindle worlds” (nove priče koje objavljuju fanovi inspirisani knjigama, stripovima, serijama, filmovima, muzikom i igrama). Karter je povodom ovde ideje izrazio sumnju da bi glavne prepreke studia Foks bile vezane za faktor vremena i novčane troškove.


(Foto br. 2: XFILESNEWS)

wired.com 


Post a Comment

Previous Post Next Post