Krimi serija "The Fall" nominovana je u dve kategorije na ovogodišnjim Nacionalnim televizijskim nagradama koje se dodeljuju na najuglednijoj ceremoniji u zemlji, a čiji rezultati predstavljaju broj glasova opšte publike. Stoga se pobednicima ne dodeljuje titula "najbolji/a", već "najpopularniji/a".

Napeta serija o igri mačke i miša sa Džilijan Anderson i Džejmijem Dornanom nominovana je u kategoriji za najbolju dramu. Anderson, koja tumači lik Stele Gibson je nominovana u kategodiji za najboljeg detektiva. Inače, nagrada u kategoriji za najbolju dramu smatra se najpoželjnijom na Nacionalnim nagradama, koju je teško osvojiti s obzirom na ozbiljne kandidate u ovoj kategoriji.

"The Fall" se nalazi u konkurenciji sa serijama "Dauntonska opatija", "Brodčerč", "Luter", "Vera", "Homeland" i "Call The Midwife".

S druge strane, pored Anderson za nagradu najboljeg detektiva nalaze se Dejvid Suše ("Poaro"), Dejvid Tenant ("Brodčerč"), Olivia Kolman ("Brodčerč"), Benedikt Kamberbeč ("Šerlok") i Šon Evans ("Endeavour").

Ceremonija devetnaestih Nacionalnih televizijskih nagrada biće održana u Areni O2, 22. januara naredne godine i biće emitovana na britanskom kanalu ITV.

Link za glasanje: http://www.nationaltvawards.com/vote/ 



Izvor: Belfast telegraf

Post a Comment

Previous Post Next Post