Duhovni je za njujorški magazin "Parade" govorio najviše o poslednjoj sezoni "Kalifornikacije" i još jednom nastavku filma "Dosije X".

Završnica sage o problematičom piscu zakazana je za 13. april. Glumac je oživeo tubrulentog Henk Mudija kroz sedam sezona i navodi da opraštanje od njega neće biti nimalo lako. Objasnio je zbog čega se serija privodi kraju, uprkos velikoj popularnosti:

“U pitanju je priroda posla kablovske mreže. Vezan je za pretplatu, tako da je činjenica o najpopularnijoj sezoni protekle godine zanemarljiva u smislu uslova kablovske televizije, jer postoje ideje o novim serijama koje žele da prvuku novu publiku. Tako da su gledaoci tokom sedam godina dobili seriju koju su gledali na Šoutajmu. Sada je potrebno dobiti novu publiku, za šta je opet potrebna nova serija. Ako posmatrate kablovske mreže, serije su retko kada trajale po sedam sezona, a bez obzira na to — uz pomoć glasila — teoriski bi mogle da se emituju zauvek.”

Iskustvo koje je stekao radeći na "Kalifornikaciji" ne želi da uporedjuje sa onim iz "Dosijea X", ali je naveo da postoji paralela u smislu sticanja prijateljsta tokom dužeg perioda i posvećenosti kao glumca i ličnosti. 

“Posvećujete se poslu i fokusirate se na njega isuviše, što predstavlja glavni gubitak kada se privede kraju. U pitanju je ulaganje u previše vremena sa mnogo ljudi koje upoznate i zavolite, što je na kraju tužno. Imati seriju toliko dugo vremena je stvar ponosa i integriteta.”

Nezaobilazni deo intervjua ticao se novosti vezanih za treći "Dosije X":

“Nemam nikakve informacije, ali kao što uvek navedem — i ne želim da kažem ovo samo da bih širio glasine — Kris Karter, Džilijan Anderson i ja volimo seriju, volimo se i bili bismo srećni i privilegovani da ponovo saradjujemo jedni sa drugima. Potrebno je naći prostor, vreme i naterati Foks ili koga god da snimi film. Po mom mišljenju, to znači da će se nešto sigurno desiti. Ne govorim da se sada nešto dešava po tom pitanju, ali navodim da svi mi to želimo i da interes za snimanje filma očigledno još uvek postoji, na kraju — a nadam se da će se to desiti u skorije vreme — pozabavićemo se njime još jednom.


Opširnije: Parade

Post a Comment

Previous Post Next Post