Nakon televizijskog povratka pilot projektom "The After", Karter nastavlja posao scenariste i izvršnog producenta u svom dobro poznatom maniru, naslovom "Oblast 51". U pitanju je serija televizijske mreže AMC, koja će se fokusirati na izuzetno tajanstvenu vojnu bazu. 

Pored Kartera, na seriji će saradjivati producentkinja Gejl En Hard ("Okružen mrtvima"). Serija je zasnovana na bestseleru Njujork Tajmsa "Oblast 51: Necenzurisana istorija američke tajne vojne baze", autorke Eni Džejkobsen. Savremeni triler otkriva istinitu priču iza kulisa zloglasne Oblasti 51, kao najmisterioznijeg američkog vojnog kompleksa. AMC još uvek nije otkrio detalje o novoj seriji.

Amazonov opis knjige:

"Mitovi i hipoteze o Oblasti 51 su se gomilali godinama, zahvaljujući intenzivnoj tajnovitosti koje su je oblagale. Jedni su tvrdili da to ima neke veze sa vanzemaljcima, podzemnim sistemom tunela i nuklearnim postrojenjima. Drugi veruju da je sletanje na površinu Meseca snimljeno upravo ovde. Preovladjivanje ovih tvrdnji leži u činjenici da nema verodostojnih insajdera koji bi otkrili istinu o bazi. Do sada.

Eni Džejkobson je dobila posebnu dozvolu da intervjuiše devetnaestoro ljudi koju su sa ponosom i lojalnošću služili bazu decenijama, a sada imaju izmedju 75 i 92 godina, zatim nevidjen pristup u rad 55 dodatnih vojnih i obaveštajnih kadrova, naučnika, pilota i inžinjera koji su povezani sa tajnom bazom, od kojih je trideset dvoje radilo na produžen period. U ovoj knjizi Džejkobsen pokazuje šta se zapravo dogadjalo u Nevadi, od testiranja nuklearnog oružja do izgradjivanja tajnih, supersoničnih letelica koje pomažu u odbrani od terora."



Post a Comment

Previous Post Next Post