IDW Games, koji od nedavno postoji kao novi ogranak izdavača stripova IDW Publishing, predstavio je delove budućih projekata prisutnima na tribini San Dijego Komik kona. Tom prilikom, bilo je reči i o društvenoj igri "Dosije X".

Iako je serija završena 2002. godine "Šokirani smo neverovatnom bazom fanova koja nas je izbombardovala zbog ove igre", naveo je Džeri Benington, razvojni direktor IDW-a. Uz tablu dizajniranu da liči na sto prepun papira i dokumenata, igra "Dosije X" napravljena je kako bi se igrači osećali kao agenti na zadatim slučajevima, dok ih za to vreme ometa Sindikat. "Napravili smo igru kako bi ste mogli da se osećate kao deo pravog 'Dosijea X'", rekao je Benington. "Partija se igra u u onom vremenskom periodu koji vam je potreban za gledanje jedne epizode 'Dosijea X'. Ima mnogo tematskih tonova, te smo ubacili pregršt uskršnjih jaja u nju." 

Igra je bazirana na prve tri sezone, uz ekspanzije planirane za ubacivanje materijala iz kasnijih sezona, gde najpre treba pomenuti Čoveka-metilja. Proizvodni menadžer Nejt Mjurej naveo je očekivanja da će IDW objaviti prvu ekspanziju pet meseci nakon što ova igra bude puštena u prodaju. 

"Dosije X" može da igra izmedju dvoje i petoro ljudi, gde svaki igrač bira lika iz serije, medju kojima su Skali, Molder, Skiner i Krajček. Peti igrač je Pušač, čije karte predstavljaju zamke ili blefove za one igrače koji su u ulogama agenata. 

Izvor: CBR


Sajt X Files News, čiji su urednici prisustvovali Komik konu, tvrdi da je izdanje igre pomereno za septembar, a u najnovijem postu navodi se još nekoliko zanimljivih detalja:

  • Igrači u ulogama Moldera i Skali imaju moći koje se medjusobno upotpunjuju
  • Skalina moć nazvana je "skeptik", koja joj omogućuje da prikuplja dodatne dokaze
  • Molderova moć je "vernik"
  • Skiner je više nego uticajan
  • Krajček je okarakterisan kao drkadžija (koji pomaže).













Post a Comment

Previous Post Next Post