Kao što je ranije najavljeno, poznato lice se vraća u 17. izdanje stripa "Dosije X: Sezona 10". Scenarista Džo Haris i ilustrator Kolin Lorimer se trude da Frenk Blek bude uvučen u mračan i uvrnut dodatak.

Ovo izdanje predstavlja drugi deo priče "Immaculate", koji se nastavlja na munjevit pokušaj agenata Moldera i Skali da reše slučaj o tajnim kultovima i nečastivoj moći. Naracija ubrzanog tempa će voditi čitaoce ka iznenadjujućem i prilagodljivom zaključku.

Haris je ovu priču fokusirao na odnos izmedju Moldera i Bleka, koji je razlikuje od onog u krosover epizodi serije "Dosije X". Iako poštuju jedan drugog, postoji medjusobno nepoverenje prema motivima. Scenarista je popunio praznine o Frenkovom životu i radu tokom proteklih godina, ostavljajući ipakodgovore na neka pitanja nedorečenim.

Zahvaljujući mračnim tonovima umetnice Džoane Lafuente, Lorimer je uspeo da dočara fascinantnu i surovu priču koja se odvija u jezivoj šumi. Ilustratori su uradili odličan posao vodeći čitaoce unutar Frankove tačke gledišta, dok mu dar omogućava da svedoči ubistvima koja su se dogodila.

Frenkov uvod je naznačen do detalja u uvodnoj stranici. Iako Molder i Skali deluju dosta mladje u stripu, Frenk izgleda dosta starije. S druge strene, Lorimer je na pravi način obratio pažnju na detalje vezane za odeću, stavljajući akcenat na njegovu iznošenu jaknu.

Čitaocima se skreće pažnja da ovo izdanje automatski uvodi u prvi broj krosover stripa "Milenijum". Ovaj triler o natprirodnom prati dogadjaje iz 17. izdanja "Sezone 10" i predstavlja logički nastavak na završetak serije "Milenijum".

Izvor: MStarz / Foto: CBR

Post a Comment

Previous Post Next Post