Novinar britanskog magazina Stylist opisao je Anderson kao glumicu koja je stvorila karijeru tumačeći kompleksne, distancirane uloge. Pre samog intervjua, u studiju je bilo ogranizovano fotografisanje za potrebe magazina. Džilijan je detaljno razgledala majicu sa likom Džejmija Dornana svojim "hladno plavim očima, širokim i nečitljivim osmehom", navodeći da je veoma dobro raspoložena, pa je praktično čitavu prostoriju stavila pod čini. Iako je opisuju kao javnu ličnost kojoj nije do šale, pokazala je suprotno - Džilijan je veoma prijatna, duhotiva i angažovana. 

Pored pitanja vezanih za "Pad", ulogu Blanš Dibua i "Dosije X", novinar je želeo da proveri koliko je Anderson privržena Britaniji, nakon 12 godina provedenih u Londonu.

Koji je vaš omiljeni deo Londona?
"Volim celo Sautbank područje - jednostavno morate posetiti galeriju Hejvard, a zatim i Narodno pozorište. Volim Borou Market, Klerkenvel i sve muzeje u Blumzburiju. Dopadaju mi se Faundling muzej i Velkom kolekšn. Živela sam u tom kraju, a bitno je pomenuti Dickensov muzej - koji je odličan zbog raznih stvari."

Pune engleske ili američke palačinke sa slaninom?
"Nijedne, zapravo. Mislim da bih se radije odlučila ili za kuvana jaja na tostu ili za voćnu salatu sa jogurtom."

Šta za vas predstavlja čips (britanska varijanta pomfrita)?
"Pa, čips predstavlja ekvivalent za pomfrit, što znači ne radi se o hrskavoj hrani."

Koje novine čitate?
"Indipendent i Sandej tajms."


Intervju: Stylist
Izdanje: 5. novembar, UK
Fotografije: Metju Šejv

Post a Comment

Previous Post Next Post