"Dosije X" je jedna od omiljenih serija kojoj mediji posvećuju pažnju (aktuelnim vestima, spekulacijama i retrospektivom) u poslednjih nedelju dana, zahvaljujući vestima o njenom povratku. Foks je bacio oko na oživljavanje priče o Molderu i Skali, pa bismo u tom slučaju mogli da pratimo njihovu novu borbu za sticanje svetlije budućnosti.

Sajt Moviepilot.com pokriva vesti iz oblasti filmova, televizije, pop kulture i video igara i predstavlja agencijsku društvenu mrežu za filmske studije, medju kojima je i Foks. S druge strane, fanovi iz navedenih oblasti deluju kao saradnici (tzv. tvorci) i svojim tekstovima pomažu zajednici. Jedan od takvih tvoraca objavio je zanimljiv tekst sa osvrtom na ključne elemente koji bi bili najpoželjniji za novi "Dosije X".

Kolonisti i crno ulje

Jedan od najboljih i najstrašnijih elemenata predstavljalo je crno ulje koje poput infekcije pretvara svakog u zombirano stvorenje pod kontrolom vanzamaljaca.

Kada smo poslednji put (u seriji) videli crno ulje, shvatili smo da se infekcija ljudi nastavlja i da ne postoje naznake o njenom zaustavljanju. Kako sada treba postupati sa tim? Šta se desilo sa vanzemaljcima bez lica? Šta je bilo sa kolonizacijom i da li Sindikat još uvek šalje pčele koje nam zaprašuju hranu crnim uljem? Prema Pušačevim rečima, vanzemaljci su trebali da kolonizuju planetu 2012. godine; šta se dogadjalo u medjuvremenu? 

Usamljeni revolveraši

Trio koji je postao omiljen još od trenutka prvog pojavljivanja, uprkos lošem uspehu spin-of serije. Momci koji su bili ispred svog vremena bi sada, u doba Snoudena i Asanža, bili itekako relevantni i potrebniji Molderu i Skali.

(S obzirom na to da ipak nisu preminuli) za ove momke bi mogli da povezujemo mnoge priče. Čime su se bavili? Koga su hakovali? Da li znaju da je Pušač zaista mrtav (ako izuzmemo strip "Sezona 10") - i šta je zabeleženo na sigurnosnim kamerama?

Sindikat

Organizacija Sindikat stajala je iza svega očiglednog. Bili su povezani sa kolonizacijom iz svemira, ubili Molderovu sestru, ugradjivali čipove i koristili nanotehnologiju na svima.

Da li je Pušač zaista umro ("Sezona 10: drugi put")? Ili je počeo da pomaže Skali i Molderu kao što se možda činilo na kraju? Da li postoji novi Sindikat, opasniji nego predhodni ("Sezona 10: treći put")?

[Izvor


Autor članka očigledno nije uzimao u obzir strip koji objašnjava šta se dogadjalo sa Molderom i Skali nakon 2008. godine i na koji način su ponovo uvučeni u svet paranormalnog. Kao što je navodjeno više puta do sada, strip predstavlja nastavak na drugi film i svaki element u njoj jeste relevantan zbog same činjenice da scenarista Džo Haris razvija kontinurianu priču u saradnji sa Krisom Karterom i na taj način oživljava "Dosije X" u odsustvu trećeg filma i konačnog završetka koji nedostaje. Kao izvršni producent stripa, Kris Karter je dozvolio scenaristi da ubacuje značajne elemente vezane za mitologiju, ukoliko to ne škodi i ne kosi se sa elementima i radnjom eventualnog trećeg filma. S druge strane, u slučaju povratka serije praćene elementima poznate mitologije, bitni faktori navedeni u aktuelnom stripu "Dosije X: Sezona 10" ne smeju biti izbačeni ili zaobidjeni, jer bi to onda praktično poništilo njegovo kompletno postojanje (ukoliko ne bude doneta drugačija odluka).

Post a Comment

Previous Post Next Post