Nakon izjave Foksovih čelnika Dejne Volden i Gerija Njumana o vraćanju "Dosije X" na male ekrane internet je, očekivano, eksplodirao. Medjutim, izmedju novinskih i članaka nezavisnih autora sa tačnim navodima, mogli su se pronaći i naslovi koji tvrde: 1) SRANJE, OVO JE REBUT ili 2) OVO JE ZVANIČNO i 3) OBA, FANOVI MOGU DA PADNU U TRANS.

Jedna stvar bi ipak morala da bude jasna svima; nijedan od ovih naslova nije tačan. Dok ne budemo dobili nove informacije o daljem statusu serije, trebalo bi rezimirati sledeće:

Za sada, predložena serija nije tzv. rebut. Izraz se koristi iz jednostavnog razloga: nedostaje bolji, iako se može reći i oživljavanje, obnova, tj. nastavak (ovde je autor teksta skrenuo pažnju tviteraškim trolovima da rebut, rimejk i obnova nisu identične stvari). Dakle, trebalo bi da se radi o nastavku serije sa ograničenim trajanjem (8-13 epizoda) prateći način na koji je radjen akcioni hit "24: Živi još jedan dan". 

Pregovori izmedju Kartera i Foksa postali su izvesni i vode se već nekoliko meseci unazad, ali nisu ni približno u završnoj fazi, Obe strane su, kako je navedeno, optimistične po pitaju postizanja dogovora u narednih nekoliko nedelja ili meseci.

Kada to bude rešeno, stvar rasporeda postaje ključne prirode:
- Džilijan je u regularnoj postavi "Hanibala" (NBC) i tumači glavnu rolu u seriji "Pad" (BBC2), u kojoj je i izvršni producent,
- Duhovni tumači glavnu ulogu u seriji "Aquarius" (NBC, takodje),
- Kris Karter nema obaveze nakon odustajanja Amazona od serije "The After" (iako je AMC-jev budući projekat "Oblast 51" još uvek zvanično aktivan),
- Frenk Spotnic, kao bitan član ekipe, zauzet je brojnim projektima, medju kojima treba pomenuti serije "Transporter" i "Čovek u visokom dvorcu".

Ako se ovo bude obistinilo, to znači da će Foks najverovatnije snimiti ograničenu seriju kako bi nadomestio nedostatak trećeg igranog filma, za koga fanovi organizuju kampanje još od 2008. Bez obzira na to, ako stvari budu krenule na bolje, a prema verovanjima insajdera hoće, fanovi "Dosijea X" mogu da dobiju svoju seriju najkasnije do jeseni 2017.

[Izvor]

Post a Comment

Previous Post Next Post