Vankuverski glumac, najpoznatiji po ulozi negativca Pušača, izrazio je nadu u siguran nastavak "Dosijea X". "Ako bi ga obnovili, nastavak bio uspešan," izjavio je Dejvis u jutarnjem programu kandaskog radija CBC.

Medjutim, Dejvis još uvek nema nikakve informacije od zvaničnika Foksa ili samog Kartera. "Znate koliko i ja", dodao je.

(Charlie Cho/CBC)
Odavno se spekuliše o trećem nastakvu filma "Dosije X", ali je glumac iznenadjen idejom o potencijalnom povratku televizijskog kulta. "Ova tvrdnja je drugačija — i ozbiljnija — kada se uzme u obzir moguće rebutovanje serije."

Ipak, on očekuje da bi se "Dosije X" vratio na male ekrane kao mini-serija sa 10 ili 12 epizoda. "Ne verujem da bi Džilijan i Dejvid ponovo pristali da snime do 22 epizode za godinu dana — što bi me iznenadilo, jer ih je to ionako ranije izludjivalo."

Takodje, Dejvis je istakao nadu da ukoliko projekat bude odobren, neće početi tamo gde je originalna serija stala — i umesto toga ode u prošlost. "Postavio sam sebi pitanje — ako rebutuju seriju, kakav je značaj toga? Da li će odvesti priču tamo gde je stala i nastaviti je, a nadam se da neće, jer sam u tom slučaju mrtav." 

Po pitanju veze izmedju glavnih protagonista, glumac smatra da se serija završila romansom Moldera i Skali i da prisustvo negativaca poput njega predstavlja ključ originalne serije. Uspeh serije napravio je od njega pravog glumca "izvesnog ugleda".

Vilijam B. Dejvis je za sam kraj priče o obnovi "Dosijea X" označio Vankuver kao mesto za snimanje filma i serije. "Ako želite da imate seriju koja je bila toliko jaka, popularna i upošljavala toliko ljudi... onda definitivno morate da označite Vankuver na mapu mesta produkcije."

[Izvor


Inače, Dejvisa smo do sada mogli da pratimo u seriji "Kontinuum", gde tumači ulogu Aleka Sadlera, vlasnika korporacije SadTech. Sadler šalje agenta Kiru Kameron iz 2077. godine u sadašnjost, kako bi stala na put terorističkoj organizaciji i pronašla način da se vrati u svoje vreme. Naravno, Dejvisov lik krije jednu tajnu...

Za sada su snimljene tri sezone, dok će snimanje četvrte, poslednje sezone krenuti na proleće i emitovaće se na kanadskoj mreži Showcase. 

Post a Comment

Previous Post Next Post