Novi "Dosije X" uskoro postaje stvarnost! Foks je blizu davanja saglasnosti za obnovu ikonske naučno-fanstastične serije, emitovane od 1993 - 2002. Nekoliko izvora navodi da je mreža zainteresovana za nešto kraću sezonu i da će konačan broj epizoda tek biti utvrdjen, iako se veruje da bi u opticaj došlo manje od deset (Dejli mejl je naveo cifru od šest epizoda). Medjutim, pregovori sa sestrinskim studijom Senčuri Foks još uvek traju i ocenjeni su kao teški.

Predpostavka je da bi serija u obnovljenoj verziji mogla da da odgovarajući završetak, koji je ostavljen po strani u igranom filmu "Želim da verujem". Ipak, data su dva razloga zbog kojih se Foks odlučuje za manji broj epizoda. Najpre treba napomenuti uslove koji su usko povezani sa pričom – zaključak sa kojim su čelnici došli nakon prolongiranih pregovora sa Krisom Karterom.

S druge strane, podjednako je važan raspored. Smatra se da je lakše naterati Džilijan Anderson i Dejvida Duhovnija da naprave slobodan termin za snimanje nastavka sa kraćim trajanjem. Glumački par je oduvek bio posvećen snimanju nastavaka i izvor navodi su Dejvid i Džilijan zvanično prihvatili svoje uloge. Podrazumeva se da ponuda važi i za Piledžija. Ostali ključni likovi se takodje vraćaju.

Kada se već govori o rasporedu, treba napomenuti da je ovo faktor od izuzetne važnosti i jedna je od preostalih spornih tačaka za dobijanje zelenog svetla. Duhovnijeva serija "Aquarius" prdvidjena je za letnji raspored prikazivanja i nalazi se u razvojnoj fazi, dok Andersonin "Pad" neće ući u produkciju pre isteka godine. Ove činjenice daju nadu da produkcija "Dosijea X" može startovati na leto, što u ovom trenutku niko ne može da potvrdi.

Kris Karter se vraća na čelo tima, kao scenarista i izvršni producent nastavka. Učešće Frenka Spotnica u seriji je i dalje nejasno. Izvori navode da njegovo prisustvo predstavlja Karterov izbor, iako se zna da je Spotnic deo treće sezone Tandemove serije "Crossing Lines", koja se trenutno snima u Evropi.

[Izvor]

1 Comments

Post a Comment

Previous Post Next Post