Gajd lajv u svom tekstu posvećenom "Dosijeu X" prenosi da Džilijan do samog početka intervjua nije ni razmišljala o povratku u svoju najprepoznatiljiviju ulogu -- kakav je osećaj naći se ponovo u odelu jedne od najpopularnijih agentkinja i koliko će biti teška tranzicija u njen lik nakon svih ovih godina. Uprkos njenom svojevrsnom "odbijanju", povratkom u Vankuver započeće još jedna potraga za istinom, ali i potreba da kompletna priča dobije valjani završetak, kakav i zaslužuje.

"Na kraju sam ipak pomislila da bi nam bilo zabavno tokom nekoliko meseci zajedničkog snimanja, kad već niko ne izdvaja novac za film, a i uklapa se u moj raspored", izjavila je i samim tim objasnila da snimanje mini-serije predstavlja logičan izbor.

Nakon ponovnog pojavljivanja u filmu "Želim da verujem", Džilijan očigledno nije stavila tačku na njen lik, kao ni Dejvid; bili su sigurni da film prikazuje još jednu prepoznatljivu zaveru. Ipak, film je imao potpuno drugačiju tematiku, što je razočaralo brojne fanove i publiku.

"Nateraćeš me da se zamislim zbog ovih reči... nikada nismo ni rekli da je kraj, jer smo znali da nije došao trenutak za opraštanje. Mislili smo da je treći film realnost i da ćemo na taj način raskrstiti sa svojim likovima. Sada, uz ovih šest epizoda znamo da je kraj definitivan."

Glumci iz popularnih serija sa dugogodišnjim emitovanjem često postanu vlasnici svojih likova. Džilijan se još jednom vraća Skalinim manirima, verovanjima, frizuri -- a njena veza sa likom počinje da tone.

"Mislim da sam umanjila njen uticaj na život dok, u izvesnom smislu, dišem i živim kroz lik van kamera i scenarija, kao i zbog same posvećenosti prema fanovima, gde ona postoji kao entitet u meni. Više puta se dogadjalo da usred snimanja osetim njeno prisustvo, da bih nakon toga poželela da zatvorim vrata i zaključam ih. Čini mi se da nemam dovljno vere u ideju o povratku u Skali, koji kao da predstavlja ritual obavljen na obližnjem mestu, gde ću jednostavno otvoriti vrata i naići na dobro poznatu osobu."

Detaljnije: Guide Live

Post a Comment

Previous Post Next Post