Toronto će i ove godine biti domaćin čuvene konvencije "Fan Ekspo" koja se organizuje početkom ovog meseca, a jedna od najavljenih gošći je i Džilijan Anderson. Kanadski list "Toronto San" iskoristio je priliku i popričao sa glumicom o dosadašnjim projektima, uz akcenat koji je stavljen na predstojeći "Dosije X".


Zbog čega nijedan trenutak do sada nije bio pogodan za oživljavanje "Dosijea X"?

“Bili smo previše fokusirani na ideju o trećem filmu, sve do nedavno, jer je TV drama pravljena u formatu koji je predvidjao obavezu od dvadesetak snimljenih epizoda”, objašnjava Anderson. “Na tako nešto ne bismo pristali ni Dejvid, ni ja. Tek je od pre par godina mrežama postalo dozvoljeno da rade sezone sa manjim brojem epizoda. To nam je bilo prihvatljivo. Trebalo me je ubediti, ali mislim da je trenutak sazreo za sve nas.”

Dejvidu i Džilijan očigledno nije trebalo mnogo napora kako bi oživeli suptilnu hemiju koju su godinama održavali u seriji.

“Kris Karter je načinio mudar izbor po pitanju nas kao glavnih glumaca, zbog energije koja se javila dok smo se Dejvid i ja nalazili u prostoriji. Zanimljivo je da scenaristi koriste postojeću hemiju i crpe je dokle god je to moguće. Tako je najblaži dodir ruke u petoj sezoni bio jedan od onih detalja koji su ljudima pomerali mozak. Zbog toga nisam sigurna o kakvoj se suptilnosti radi, ukoliko je ona unapred stvorena.”


Detaljnije: Toronto Sun

Post a Comment

Previous Post Next Post