U Njujorku je juče održana tribina posvećena američkoj premijeri prve epizode novog mini serijala. Kris Karter, Dejvid Duhovni i Mič Piledži odgovarali su na pitanja publike. Moderator tribine bio je Kumel Nandžijani, koji će se pojaviti u jednoj od predstojećih epizoda, a jednom delu publike poznat je i kao superfan "Dosijea X".




Šta smo saznali o novim epizodama:

1. Verni obožavaoci serije biće u potpunosti podmireni. Vraćaju se glavni protagonisti, a uvodna numera ostala je nepromenjena.

2. Ova epizoda definitivno pripada desetoj sezoni, iako se priča odvija u sadašnjosti. Mnogo toga se odvijalo u međuvremenu. Likovi nisu bili zamrznuti u vremenu i još uvek ne znamo detalje o njima.

3. Obim serije je promenjen. Zapravo, postao je još veći, što je publika na tribini prihvatila sa oduševljenjem. Teorije zavere su bolje i obimnije i tiču se događaja nakon 11. septembra, Snoudena i Agencije za nacionalnu bezbednost.

4. Karter je pokušao da objasni glavni razlog raskida Skali i Moldera. Prema njegovim rečima, oni su se “spotakli o kamen”.

5. Džoel Mekhejl tumači potpuno drugačiju ulogu (u odnosu na one iz serija “Community” i “The Soup”). O’Malijev karakter ima jačinu koja se može uporediti sa Molderovom. 

6. Skali je hirurg. Ovim poslom plaća danak za raniju umešanost u paranormalne slučajeve. Koristeći znanje pomaže deci kojoj je potrebna medicinska pomoć. Naravno, i ovde treba očekivati obrt.

7. Treba očekivati odličan dijalog tokom prvog susreta Moldera i Skinera. Prema navodima Kartera i Piledžija, deo njihovog razgovora bio je improvizovan na licu mesta.

8. Sezona će se u potpunosti skoncentrisati na mitologiju serije, uz kombinaciju sa nezavisnim epizodama. Karter je potvrdio da će prva i šesta epizoda biti fokusirane na mitologiju, dok će ostale četiri biti urađene po modelu čudovišta nedelje.

9. Usamljeni revolveraši će dobiti svojih pet minuta.

10. Pušača, naravno, treba očekivati sa cigarom.

11. Anet Mahendru tumači značajnu ulogu u prvoj epizodi.


Džilijan Anderson nije prisustvovala događaju u Njujorku zbog obaveza oko snimanja filma "Viceroy’s House". Ona trenutno boravi u Indiji, odakle je šaljivom video porukom pozdravila fanove Komik kona, karikirajući preterani britanski akcenat.

LINK VIDEO PORUKE







Ekipa portala Crave Online imala je priliku da porazgovara sa glumcima i tvorcem serije.


Kris, Dejvid, Mič i Kumel uradili su kraći intervju za potrebe magazina "Entertejnment vikli" i radija "Sirius FM".




Zimbio
Ben Hider/Foks
Poster viđen na MIPCOM-u, izvor: CNet

Post a Comment

Previous Post Next Post