Džilijan je uputila pismo indijskim vlastima u nadi da će ova zemlja staviti tačku na nepotrebne testove nad životinjama. Tokom svog boravka u Indiji, glumica je napravila kontakt sa lokalnim ogrankom PETA-e, a zatim uputila pismo ministru zdravlja tražeći da zabrani normativu kojom je dozvoljeno izlaganje životinja raznim oblicima toksina. 

"Mnogo je razloga zbog kojih Indija zauzima posebno mesto u mom srcu, a posebno zbog kulture poštovanja životinja. Pacovi, zečevi, primati, psi i ostale životinje koje se koriste ze testiranje lekova drže se zatočene. Promoravaju se da uzimaju ili udišu lekove ili im se isti mažu po koži i stavljaju u oči.

Prijatelji iz PETA-e su me obradovali saznanjem da je nadležni odbor za regulaciju lekova, inače podređen Vašem Ministarstvu, mišljenja da životinje ne bi trebalo podvrgavati okrutnim testovima kako bi se registrovali novi lekovi, kada kompletna dokumentacija o toksikološkim nalazima već postoji za one lekove koji su odobreni.

Uz dužno poštovanje, na osnovu svega navedenog tražim hitnu obustavu ovog procesa uz izmenu Pravilnika o lekovima i kozmetici iz 1945, kako bi se prekinulo nepotrebno testiranje lekova.”


Post a Comment

Previous Post Next Post