Kao što znate, redosled emitovanja novih epizoda promenjen je u odnosu na redosled njihove produkcije, što se odnosi na tri nezavisne epizode. Redosled mitoloških epizoda, kao i epizode "Mulder and Scully meet the Were-monster" (3. epizoda), ostao je nepromenjen. Epizode "Home Again" (2->5), "Babylon" (4->5) i "Founder's Mutation" (5->2) promenile su svoje pozicije.

Tvorac "Dosijea X" objasnio je da novi redosled predstavlja nabolji mogući model za prikazivanje hronologije događaja u seriji. “Imamo određenu radnju koja se prožima usred novih epizoda... što nas je zabrinulo zbog činjenice da nakon prve mitološke epizode sledi jedna nezavisna, pa bi ljudi pomislili, ‘Šta se dogodilo nakon toga?’”, objašnjava Karter. “Očigledno je da smo uspeli. Drugu epizodu zamenili smo petom. To je stvorilo bolji kontinuitet.”

I dok je novi redosled donekle promenjen, “mi smo odradili ono što bi i inače: podarili smo vam izvanrednu mešavinu epizoda—trilera, horora, emotivnih epizoda i komedija.”

S druge strane, kako će se prvi dani povratka Moldera i Skali svom dosadašnjem poslu emitovati u okvirima poslednje nezavisne epizode, Karter je morao da ukloni jedan manji deo iz nje, kako bi radnja imala smisla u odnosu na kontinuitet. “Ne radi se čak ni o izbrisanoj sceni, već o nekoliko detalja iz dijaloga.”

Post a Comment

Previous Post Next Post