Karter, koji je napisao scenario i režirao epizodu Babylon, odgovarao je na pitanja novinara Entertejnment viklija o neobičnim detaljima i novim epizodnim likovima.

Najpre, tvorac serije je dao objašnjenje o Molderovim halucinacijama i plesnom izvođenju uz pesmu “Achy Breaky Heart”, Bili Rej Sajrusa. 
"Poželeo sam da se Molder zabavi na ovaj način. Unajmili smo koreografa koji je radio sa njim. Dejvid se ne bavi plesom, ali je u dobroj kondiciji i voljan da dobro odradi svoj zadatak. Nismo imali mnogo vremena za snimanje, a ni za vežbe. [...]"

Ova epizoda nam je po prvi put predstavila novi par agenata.
"Pričao sam sa ljudima iz Foksa, koji su na trenutak skrenuli sa teme i pitali me: “Da li si ikada do sada razmatrao spin-of serije?” Za mene lično seriju čine Molder i Skali i Dejvid i Džilijan. Ipak, na trenutak sam pomislio: “Zašto se ne bih poigrao mlađim verzijama Moldera i Skali?” Smatram da su ekstremniji - širokoumniji Molder i agresivnija Skali."

Premijerna epizoda aktuelne sezone nazvana je “My Struggle”, baš kao i finalna - “My Struggle II”. Na koji način je šesta epizoda povezana sa prvom?
"Dat je odgovor na pitanje postavljeno u prvoj epizodi. Ipak, ovaj odgovor doseže samo do ivice ponora. Neprilike u njihovim životima dovele su do najstrašnije tačke ključanja koju sam mogao da zamislim. Nameće im se najveća nevolja pitanjem: Gde je njihovo dete?"

Serija beleži odličnu gledanost (detalji o epizodi "Babylon" se nalaze ispod ovog dela teksta). Da li su se vodili razgovori o novoj sezoni ili filmu?
[...] "Za sada se nije govorilo o tome. Uz vesti o rejtinzima serije, bilo bi teško zamisliti da mreža odustaje od nas. [...] Voleo bih da uradim još jedan film. [...] Morao bi da bude sličan prvom, za koji smatram da je imao priču dostojnu ekranizacije. Ipak, ne mogu da zamislim Foks kao mrežu koja ne ume da izgura stvari za prikazivanje na televiziji."




Detalji o epizodi "My Struggle II" na osnovu Karterovog intervjua za TV Insider

- Mitologija: Radi se o vrhunskoj nauci, genetici. Dva naučnika su sarađivala na scenariju.
- Veza Moldera i Skali: Biće reči o njihovom odnosu.
- Ted O'Mali: Pokušava da povrati svoj kredibilitet i fokusira se na najveći Skalin slučaj do sada.
- Agent Rejes: Napustila je FBI (u isto vreme kada i Molder i Skali) na najneočekivaniji mogući način.
- Agent Doget: O njemu neće biti reči.
- Pušač: Veoma značajan za priču. Na slikovit način je prikazano objašnjenje o tome kako je izbegao sigurnu smrt pre 14 godina.
- Kolonizacija planirana za 2012-u: Dobićemo objašnjenje.

Post a Comment

Previous Post Next Post