Entertejnment vikli je najavio da dečja izdavačka grupa Imprint/Mekmilan planira objavljivanje dve knjige - o petnaestogodišnjoj Skali i sedamnaestogodišnjem Molderu.

“The X-Files Origins” predstavlja seriju smeštenu u proleće 1979, kada su “serijske ubice, okultizam i vladine zavere bile vrhunac vesti”. Ove knjige prate Moldera i Skali kao tinejdžere, sa akcentom stavljenim na njihova upečatljiva iskustva koja su ih naterala da postanu FBI agenti kakve poznajemo i kojima smo privrženi.

Molderova priča nosi naziv “Agent haosa”, dok je Skalino iskustvo obrađeno u knjizi “Đavolji advokat”. Obe knjige će biti objavljene januara naredne godine. 

Izvor: CBR


Takođe, fanovi će moći da očekuju i najnovije stripove zasnovane na “Dosijeu X”, koje je izdavač IDW Publishing planirao za proleće (februar/maj):

- The X-Files: The Truth Is Out There -- Uzbudljiva kolekcija novih priča o mračnim tajnama, agendama o vanzemaljcima, užasavajućim čudovištima i neljudima spremnim na zverska ubistva.
- The X-Files Sezona 11 #8 -- Poslednje izdanje stripa.
- The X-Files Deviations, One Shot -- Verzija priče u kojoj su mladog Moldera oteli vanzemaljci, a ne njegovu sestru Samantu...
- The X-Files (2016) #1, #2 -- Uz učešće Krisa Kartera, ove priče prate nove avanture Moldera i Skali.
- The X-Files Archives, Vol. 2: Skin & Antibodies -- U priči nazvanoj "Koža", Njujork je obavijen strahom zbog incidenta koji su prouzrokovali studenti medicine i tzv. 'ubiranju' kože, koji će odvesti Moldera i Skali do sedišta biotehnološke kompanije i džungli Tajlanda. Da li će uspeti da odgonetnu ko je misteriozni 'Čovek koji jede kožu'? S druge strane, "Antitela" su fokusirana na požar koji je izbio u razvojnoj laboratoriji. Nakon toga, Molder i Skali će morati da se uključe u tajnovitu mrežu interesa koja stoji na čelu moderne medicine. Koliko daleko će neko morati da ode ne bi li uspeo da izleči svaku bolest, zaceli svaku ranu i oključa tajnu besmrtnosti?  

Izvor: IDW Publishing

Post a Comment

Previous Post Next Post