Deseta sezona "Dosijea X" koja je završena bez jasnog kraja, ostavila je brojna pitanja za sobom, zajedno sa Molderom na samrti i Skali u koju je NLO uperio snop svetlosti, dok se istovremeno svet oko njih ruši. I dok iščekujemo vesti o novim epizodama, TV Insider postavio je zanimljiva pitanja na koja treba dati odgovore u skorijoj budućnosti.

Ko je povukao veze da se Dosijei X ponovo otvore? Skiner? Da li on poseduje toliku moć u ovom trenutku? Ne zaboravimo da je nakon svih ovih godina i dalje na poziciji zamenika direktora, a da neko od moćnika (Pušač) ne želi da slučajevi budu ponovo otvoreni. Da li je povratak Moldera i Skali početna tačka izbijanja epidemije?

Kada se već pominje Skiner, da li je i on imun na zarazne bolesti? Možda i jeste, zahvaljujući ranijoj infekciji koja je prouzrokovana nanotehnologijom. Ili je... i on na korak od smrti?

Ko je spasio Pušača nakon što je stradao u eksploziji pre 14 godina? Zbog čega je doneta odluka da se održi u životu? (I kako je, dođavola, uspeo da preživi udar projektila? Takva smrt je ionako sigurna.)

Zbog čega je Pušač izabrao baš Rejesovu? Nisu imali nikakve dodirne tačke van posla. Po samoj logici stvari, Monika je istog trenutka mogla da se obrati Skineru, Dogetu ili Molderu i Skali.

Kada su se Rejesova i Doget rastavili?
Agenti su na kraju devete sezone bili zajedno, pa se postavlja pitanje kada su tačno odlučili da svako krene svojim putem, što je rezultiralo da Monika prihvati Pušačevu ponudu i ostavi život za sobom?

Zbog čega Pušač nije dao lek Molderu bez njegovog odobrenja? Očigledno je da Pušač želi Molderovu potvrdu kako bi mogli da postanu partneri “za velikim stolom". Ali, ako Pušač zaista želi živog Moldera, onda bi se to i obistinilo... čak iako bi ga mučio i naterao da preživi epidemiju, zbog koje će stradati veliki broj ljudi. Molder je na kraju njihovog razgovora ionako bio previše slab da bi se suprotstavio primanju vakcine.

Kako je moguće da Molder, koji je i sam žrtva vanzemaljske otmice, nema modifikovani DNK lanac? Da li je njegova otmica bila drugačije od Skaline? Ako su nju testirali ljudi, njega su zapravo mučili vanzemaljci? Ili je jednostavno doneta odluka da se Molderu ne modifikuje DNK?

Da li je Vilijam ključ Molderovog izlečenja? Kakav je značaj magnetita koji je ubrizgan bebi Vilijamu, nakon čije primene je izgubio vanzemaljske karakteristike? Da li Vilijam poseduje odbrambene mehanizme u stem ćelijama, za koje Skali smatra da postoje?

Post a Comment

Previous Post Next Post