Džilijan je početkom ove godine ponovo uronila u svet "Dosijea X", u kome su se Molder i Skali susreli sa starim i novim negativcima. Finalna epizoda, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, postavila je Skali u poziciju da preoblikuje svet. Glumica je podelila svoje misli i shvatanja epizode u intervjuu za Roling stoun, dodajući da budućnost epizoda zavisi od više faktora.

"Mislim da je Skali spasila svet? Ona je jedina osoba na planeti koja može da spasi svet, ali ne zaboravite da situacija nije rešena. Nadam se da se to ljudima dopada."

"[Peva, u stilu Džima Morisona] 'Ovo je kraj.' [izdahuje] Oh, ne znam. Završili smo na način koji bi bio ovakav ili onakav. Sve zavisi. Zamisao o nastavku je zanimljiva. Ali, ja živim u Londonu i imam troje dece. Imam obaveze prema drugim serijama. Dejvid snima seriju za NBC. Ima mnogo stvari koje nisu pogodne za višemesečno ili dvogodišnje prikazivanje epizoda. Za to bi morale da postoje izvanredne okolnosti."

Očigledno je da su svi zainteresovani za novu sezonu. Kris Karter bi bio presrećan da snimi novi film. Džilijan, međutim, ne deli njegovo mišljenje. U razgovoru za list Figaro, objavljenim pre francuske premijere desete sezone (prvu epizodu je pratilo 5 miliona ljudi na kanalu M6), prednost je ipak dala novim epizodama, a ne trećem filmu.

"Čini se da je jasno kao dan da trećeg filma neće biti. Foks nije zainteresovan. Zašto se ne bi onda prihvatili nove mini serije, uzevši u obzir uspeh prikazanih šest epizoda?"

"Jedna serija - svi glumci audio i vizuelnog sveta bi danas rekli - daje slobodu da razvija glavni zaplet, kao i posledice, likove, njihove veze i ostalo. Kris Karter je, na primer, istraživao aspekte mitologije Dosijea X koju sa suptilnije tačke gledišta čak ni tri filma ne bi mogla da objasne. Zato bismo sve ovo mogli da pokrijemo u novoj seriji."

Post a Comment

Previous Post Next Post