Logička posledica nastavka serije je komplikovana, barem u ovom trenutku. Jedanaesta sezona tek treba da dobije zeleno svetlo (zbog gustog rasporeda članova kreativnog tima), pa bismo u tom slučaju nastavak mogli da očekujemo tek za par godina. TV Insider je govorio sa Karterom o poslednjoj epizodi i nastavku franšize.

"Znam kako se stvari odvijaju u mojoj glavi. Ono nije kraj koji je ostavljen bez jasne vizije o nastavku. Iako sam danas razgovarao sa direktorkom Dejnom Volden o novim epizodama, mislim da je pravo pitanje kako će posao biti obavljen."

"Za sada, planiramo povratak. Ne bismo se vraćali nezavisnim slučajevima, već bi nam fokus bio na nastavku šeste epizode."

Karter je o nastavku serije govorio i sa novinarom Entertejnment viklija, kome je objasnio nekoliko bitnih detalja o desetoj sezoni:

- Povratak Pušača je bio iznenađujuć, ali ne i neverovatan; istovremeno pokazao je da poštuje Moldera kao dostojnog protivnika.
- Događaji u poslednjim sekvencama šeste epizode odlučiće da li će se Molder i Skali i dalje baviti nezavisnim slučajevima ili će fokus biti stavljen samo na mitologiju.
- Povratak agenata Milera i Ajnštajnove je nesiguran, odnosno, kako je Karter jednostavno rekao: "Ne znam."
- Molder i Skali su zauvek povezani, bilo u vezi ili strogo poslovno.
- Potraga za njihovim sinom je primarna stvar.

Govoreći o budućnosti "Dosijea X", Karter je naveo sledeće: "Tokom današnjeg razgovora, napomenuto mi je da postoji apetit za nastavkom. Ne znam kada će se to dogoditi. Nisam pokušavao da nametnem novi film, koji bi predstavljao nastavak priče. Ipak, voleo bih da uradim uspešan letnji film za koji će produkcija uložiti pozamašnu sumu novca."

Takođe, tvorac franšize je u intervjuu za Njujork tajms izrazio uverenje za nastavak novih epizoda. "Mogu vam reći, skoro bez sumnje, da ćemo se vratiti."

"Sve zavisi od rasporeda glavnih glumaca, čiji bi slobodni termini trebalo da se poklope. Takođe, neophodno je napraviti raspored koji bi nam omogućio dovoljnu prednost kako bismo skrojili interesantnu priču. Još uvek ne postoji scenario. Napisao sam nekoliko ideja, ali one nisu ni blizu scenariju."

Govoreći o pomenutim segmentima sa novinarkom sajta Coming Soon, Karter se dotakao i tematike epizodnih glumaca koji se ipak nisu pojavili u desetoj sezoni. "Želeo sam da se Robert Patrik vrati u seriju, ali to nije bilo moguće zbog njegovog učešća u drugom projektu. Bilo bi lepo videti direktora Kerša, ali je Džejms (Pikins Džunior) takođe zauzet snimanjem na televiziji. Primio sam poziv od Lori Holden (Marita Kovarubijas) koja je bila zainteresovana za povratak, kao i Veronika Kartrajt (Kasandra Spender), ali nismo uspeli da pronađemo smisao njihovog pojavljivanja."

Ponovo, kako glasi jedno od najvećih pitanja čiji odgovor možemo da očekujemo u novim epizodama? TV Line je pokušao da sazna zbog čega Molder nije imun na tzv. "Spartanski virus", uzevši u obzir činjenicu da je na kraju sedme sezone bio otet. "To je dobro pitanje na koje je neophodno dati odgovor", pravdao se tvorac serije.


Rejtinzi poslednje epizode (na dan premijere)

Post a Comment

Previous Post Next Post