Džilijan Anderson i Brajan Fuler obnavljaju saradnju!

Televizijska mreža Starz objavila je da se Džilijan zvanično priključila glumačkoj ekipi serije "Američki bogovi", koja će biti rađena po istoimenom delu epske fantastike Nila Gejmana. Ovu ekranizaciju potpisuju Fuler i Majkl Grin.

Anderson će se naći u ulozi Medije, jednog od najtransparentnijih lica Novih bogova, grupe modernih božanstava koji su u direktnom sukobu sa Starim bogovima - imigrantima (na čelu sa Gospodinom Sredom, koga tumači Ijan Mekšejn), ne bi li osigurali kontrolu nad unutrašnjim delom Amerike. Medija uspeva da privuče pažnju javnosti, jačajući uz pomoć ljudske pomame za malim ekranima, telefonima i kompjuterima. Obično uzima formu javnih ličnosti (među kojima je i razvratnica Lusil Bol, kao jedna od najzapaženijih u knjizi).

Pored Andersonove, uloge tumače i Riki Vitl (Senka - bivši robijaš koji dospeva u sred sukoba bogova), pomenuti Mekšejn, Emili Brauning (Lora - Senkina duhovna supruga), Brus Lengli (Tehničar - još jedan od Novih bogova), Jetida Badaki (seksualna predatorka Bilkis), Piter Stormar (neustrašivi Stari bog Černobog), Džonatan Taker (zatvorenik Lou Ki Lajsmit), Klois Ličman (Zorja Večernjaja), Krispin Glover (Gospodin Svet) i Pablo Šrajber (ratoborni Med Svini).

Premijera "Američkih bogova" planirana je za 2017. Producenti i scenaristi su Fuler i Grin, dok je za pilot epizodu zadužen režiser Dejvid Slejd.

Izvor Entertejnment vikli

Post a Comment

Previous Post Next Post