Nakon nekoliko meseci nagadjanja uskoro bismo mogli da očekujemo lepe vesti. Prema navodima objavljenim na sajtu TV Vajz, izvori bliski bliski produkciji napominju da Foks više cilja na “tradicionalne” epizode, kao i da će jedanaesta sezona zvanično biti odobrena “u narednih nekoliko nedelja”.

Iako ovi izvori nisu bili voljni da govore o detaljima, smatra se da će Karteru, Duhovniju i Andersonovoj biti ponudjen ugovor za trinaest novih epizoda, ali će predsedavajuća Dejna Volden doneti odluku za snimanje nešto manjeg obima epizoda, izmedju 8 i 10. Drugi izvori navode da će jedanaesta sezona imati tačno deset epizoda.

Kao što je svima poznato, najveću prepreku predstavljaju zbijeni rasporedi i pronalaženje slobodnog vremena za snimanje, što se pre svega odnosi na prezauzetu Džilijan. Iako je ovo za sada nerešiv problem, svo troje je spremno da na poziv produkcije ponovo otputuje na proleće ili sredinom naredne godine za Vankuver. Takodje, Foks planira da emituje "Dosije X" kao ključnu seriju za jesenju sezonu 2017.

Kada se sve kockice budu poklopile, pregovori sa glumcima i producentima će moći da počnu. Medju njima su scenarista i producent Glen Morgan i glumac Mič Piledži. Kris Karter će se ponovo naći u ulozi glavnog scenariste i izvršnog producentra serije. Za sada još uvek nije poznato koga Karter planira za članove kreativnog tima.

---

Nakon što je TV Vajz objavio ovaj članak, Foks je navode okarakterisao kao spekulativne. Zbog toga je Patrik Mun, autor i osnivač sajta, na svom Tviteru izjavio da su svi ovi navodi tačni. Tom prilikom se oglasila i En Sajmon, naučni savetnik serije, navodeći da je članak u potpunosti tačan. Mun je dodao i da Foks planira desetak epizoda, što je u skladu sa američkim standardom o serijama, za razliku od britanskog modela od šest epizoda po sezoni, koji produkciji nije dopadljiv. Istovremeno, autor napominje da stari model od 22 epizode više nikad neće biti primenjiv.
 

Post a Comment

Previous Post Next Post