Predsednik "Foks Entertejnmenta" Dejvid Mejden izrazio je spremnost da novinarima najavi nastavak snimanja serije, ali da do toga nije došlo jer pregovori nisu bili finalizovani do početka tribine koja je bila održana u sredu.
 
S druge strene, predsedavajući Geri Njuman je u intervjuu za IndieWire izjavio da pregovori sa Dejvidom, Džilijan i Karterom još uvek traju, i da je u pitanju logistički izazov mreže i srodnog studija "Tventiet senčuri Foks".

Prema tome, Njumanov zaključak je da se "Dosije X" ne očekuje za predstojeću sezonu 2017-18.

“Očekujem da serija neće biti spremna za narednu sezonu”, izjavio je. “Mogli bismo da je očekujemo na jesen 2018. godine ili početkom 2019. Nije nemoguće dobiti seriju dogodine, ali nedostatak vremena predstavlja suštinu problema. Nema mesta pesimizmu, ne postoje nikakvi drugi problemi, i svi su spremni da odrade svoj deo posla. Ipak, to nije nimalo laka odluka za njih. Pružamo im podršku u pokušajima da plan postane realnost. Za sada nema mesta kritici u stilu ‘dođavola, propustili smo par dana da izdamo saopštenje'.”

Prema njegovim rečima, svi se trude onoliko koliko je potrebno.

“Jednostavno rečeno, stvari su komplikovane. Glumci ne mogu tek tako da odvoje od slobodnog vremena za snimanje. Džilijan živi u Londonu sa decom. Snimanje u Vankuveru bi trajalo tri-četiri meseca, što bi joj predstavljalo problem, pre svega zbog obaveza prema drugim poslovnim projektima. Sa Dejvidom ne bi trebalo da bude problema, ali bi se i on u nekom trenutku mogao posvetiti bitnom poslu. Dakle, nije lako pronaći slobodan termin. Voleli bismo da radimo na novim epizodama i verujem da će biti dovoljno slobodnog vremena, ali ne osećam da će se to dogoditi ubrzo.”

Na kraju, Mejden je najavio sezonu sa većim brojem epizoda u odnosu na prethodnu. “Neće biti 22 epizode, ali se nadamo da će ih biti više od šest. To je naš cilj.”

Post a Comment

Previous Post Next Post