Bazirana na grafičkoj noveli Džoa Harisa, za čiju je kreativnu direkciju bio zadužen Kris Karter, stiže nam adaptacija Dirka Megsa (Autostoperski vodič kroz galaksiju, Osmi putnik: Izlazak iz senki) pod nazivom Nerešeni slučajevi, kao još jedan uzbudljiv dodatak Dosije X univerzumu. Fokusirani na nestvarne zvuke vanzemaljaca koji se rastvaraju u tečnosti i stvorenja čiji krici uteruju strah u kosti, slušaoci će moći da iskuse slučajeve popularnog para aganeta kao nikada do sada.

Radnja audio knjige smeštena je nakon dogadjaja iz filma Dosije X: Želim da verujem i praćena je pozadinskom pričom koja doseže do serije incidenata zbog kojih su Molder i Skali morali da prekinu život vodjen pod drugim identitetima, a odvijaju do svih onih dogadjaja koji će biti opisani u desetoj sezoni serije. Upadom u bazu podataka glavnog štaba FBI-ja, grupa nepoznatih ljudi dobija pristup o detaljima nerešenih slučajeva koji su nekada pripadali posebnom ogranku nazvanom "Dosijei X". Kako se davno zaboravljeni prijatelji, ali i neprijatelji biroa ponovo pojavljuju u centar zbivanja, bivši agenti Molder i Skali izlaze iz anoninmnosti ne bi li se suprotstavili zaveri koja, ne samo da uključuje njihovu sekciju već i američku vladu, a samim tim i sile koje nisu sa ovog sveta. 



Ovako će fanovi franšize još jednom biti počašćeni neponovljivom hemijom Moldera i Skali koju su stvorili glavni glumci, uz Duhovnijevu bezizraznu i ciničnu distanciranost koja pronalazi svoju prirodnu suprotnost u nepokolebljivoj inteligenciji i rigidnosti Andersonove. Iako su Molder i Skali glavni protagonisti knjige, slušaoci će moći će da čuju dobro poznate glasove: osornog, mudrog i pravednog Voltera Skinera, jedinstvenog Pušača obavijenog dimom tajni i šašavih, omiljenih teoretičara zavere Usamljenih revolveraša.

Audio knjiga nalazi se u pretprodaji na sajtu Audible.


Post a Comment

Previous Post Next Post