Foks je krajem prošlog meseca izdao saopštenje o snimanju novog "Dosijea X" (tzv. drugi nastavak - the second event series), kada je doneta odluka da nova sezona sadrži deset epizoda. Ova vest nije bila nimalo iznenadjujuća, jer je prethodna sezona bila i više nego zapažena uprkos nekim od mlakih kritika.

Kako se navodi u saopštenju Foksa, tokom 2018. godine, nove serije upotpuniće raspored zimske sezone, medju kojima su "9-1-1" i "The Resident"; komedija "LA To Vegas"; kao i novi nastavak "Dosijea X". Novo poglavlje "Dosijea X" predstavlja uzbudljivu instalaciju od deset epizoda, na čelu sa izvršnim producentom i tvorcem Krisom Karterom i glavnim glumcima Dejvidom Duhovnijem i Džilijan Anderson, koji će reprizirati uloge bezvremenih FBI agenata Foksa Moldera i Dejne Skali. Tokom 2016. godine, "Dosije X" privukao je publiku različitih profila šire publike, odnosno 16 miliona gledalaca, što je seriju svrstalo na drugo mesto po gledanosti, dok je na Tviteru najviše reči bilo upravo o ovoj seriji.

Iako datum prikazivanja nije preciziran, čini se da Foks ima raspored koji bi se poklopio sa rasporedom emitovanja premijere prethodne sezone. To znači da bi fanovi mogli da očekuju prvu epizodu 28. ili 29. januara, u zavisnosti od toga da li će premijera biti zakazana za nedelju, dok bi u tom slučaju redovan termin emitovanja bio predvidjen za ponedeljak uveče.

Povećan obim epizoda je dobrodošla promena zbog mišljenja da je prethodna sezona bila prekratka, a ovakvog mišljenja je i Dejvid Duhovni. Sa samo šest raspoloživih epizoda, Kris Karter je zajedno sa svojim timom doneo odluku da dve epizode budu mitološke, dok su ostale zamišljene kao nezavisne. Uz nove epizode, fanovi će najverovatnije očekivati barem četiri do pet mitoloških epizoda. Ukoliko se uzmu u obzir prethodne sezone "Dosijea X", trebalo bi da očekujemo i nekoliko mitoloških epizoda koje će biti emitovane sredinom sezone, uz očigledno nekoliko nezavisnih koje bi vodile ka mitološkoj epizodi.
 
Pauza od dve godine predstavlja dug period izmedju dve snimljene sezone, a ako se bude odobrio još jedan nastavak, to znači da premijera dvanaeste sezone neće biti emitovana pre januara 2020. Kris Karter je već ranije navodio da ne postoje planovi o spinof seriji, ali treba postaviti pitanje da li Foks oseća potrebu za daljim nastavkom franšize čije su nove epizode nedavno odobrene.

Izvor: Screen Rant (FOX)

Post a Comment

Previous Post Next Post