Oklandski trio Wax Chattels zadao je sebi zadatak i osmislio pristojan sablasni omaž glumici. Pesma pod nazivom "Gillian" naći će se na debitanskom albumu ovog sastava, zbog čega je sajt Under The Radar intervjuisao članove benda, Amandu i Petra.
  
[...] "Džilijan" je pesma posvećena Džilijan Anderson... koje je vaše najomiljenije sećanje ili momenat koji vas vezuje za nju? 

Piter: Po mom mišljenju, to je trenutak iz "Pada". Ona sedi za stolom u restoranu i u trenutku joj prilazi lik koji joj uopšte nije interesantan za razgovor, a iako ostaje tiha i smirena, uspava da ga postavi gde mu je mesto i napravi manjim od makovog zrna. Prosto neverovatno.

Amanda: Veoma je teško odabrati samo jedan momenat… Dodaću činjenicu da je super opasna. Test pesme pravi reference sa njom u "Dosijeu X", "Padu" i "Hanibalu"; postoji toliko trenutaka u pomenutim serijama gde bukvalno u tišini razara sve prisutne u sceni. Takodje, napomenula bih još jednu bitnu stvar, a to je Džilijan van malih ekrana. Bila je veoma glasna po pitanju nejednakosti izmedju polova u njenoj industriji i problemima vezanim za jednakost uopste, a to su sve one stvari koje su mi veoma bitne. Čini mi se da je na Tviteru za njen rodjendan zamolila pratioce da doniraju novac u dobrotvorne svrhe? 

Sablasni sint u pesmi je umnogome pomogao da se stvori taj tipični Dosije X osećaj!! Kako je nastala pesma? 

Piter: [...] Amanda i ja smo tražili nov materijal za bend i odlučili da pronadjemo inspiraciju u filmu, kada smo otkrili uzajamno poštovanje prema Džilijan Anderson, pa smo odlučili da napišemo pesmu o njoj. [...]

Post a Comment

Previous Post Next Post