Tokom protekle dve i po godine emitovano je 16 novih epizoda Dosijea X. Za Kartera, pravi je izazov donošenje odluke o pravcu kojim će se razvijati nastavak serije, ako do toga uopšte i dodje. Medjutim, Džilijan Anderson je već aminovala svoj odlazak iz serije.

“Džilijan je najavila da se više neće vraćati i to je odluka koju poštujem. Moguće je nastaviti seriju i bez nje”, izjavio je tvorac serije za australijski sajt News.

“Biću iskren, Dosije X čine Molder i Skali, te mi je ideja o seriji bez nje nešto sa čime se još uvek nisam suočio i za čim još uvek nema potrebe, jer Foks postaje Dizni, a to će promeniti sve.”

Na pitanje da li je lobirao Džilijanin povratak u seriju, Karter je odgovorio odrično.

“Ne pokušavam da je ubedim, jer ona ima svoj život. Svi imaju svoj život i razloge oko kojih se ne mešam. Moj posao je da shvatim kako ćemo da nastavimo bez nje na način koji bi bio interesantan publici. Jedno vreme smo snimali seriju bez Moldera, što znači da postoje načini na koji bismo rešili ovaj problem, ali još uvek nisam imao vremena da razmišljam o tome.”

Ukoliko bi se serija završila tamo gde je stala, ostalo bi mnogo nerešenih pitanja, što se pre svega odnosi na Skalinog sina, Vilijama. Ali, kako je Karter istakao, čak i da mislimo da znamo šta se dogadja, to ne znači da smo u pravu.

“U Dosijeu X, istina je uvek negde tamo. Samo zato što nam je nešto ponudjeno, to ne znači da smo nužno prihvatili ono što nam se čini istinitim.”

Post a Comment

Previous Post Next Post