Andersonova će tumačiti još jednu istorijsku ličnost. Naime, ona će uz Violu Dejvis i Mišel Fajfer zaigrati u novoj Šoutajmovoj drami nazvanoj "Prva dama".

Antologija će biti fokusirana na lične i političke prilike najengmatičnijih heroja. Prva sezona serije biće usredsređena na Eleonoru Ruzvelt (Anderson), Beti Ford (Fajfer) i Mišel Obamu (Dejvis).

"Džilijan Anderson je glumica neverovatnog dometa i izuzetnog talenta - savršen je izbor koji upotpunjava ovaj moćni trio koji će ući u uloge ovih kultnih žena ", rekla je Ejmi Izrael, Šoutajmov izvršni scenarista. "Inspirativno je imati Džilijan, Violu, Mišel, Suzan Bir i Keti Šulman u prvom planu. One su itekako spremne za uloge u ovako značajnoj seriji."

Ruzveltova se nalazila na poziciji Prve dame od 1933-45, što joj je obezbedilo najduži staž Prve dame u istoriji. Bila je američka politička ličnost, diplomata i aktivistkinja. Kontroverzna zbog svoje otvorenosti, posebno u pogledu građanskih prava, bila je prva predsednička supruga koja je održavala redovne konferencije za štampu, pisala dnevnu novinsku kolumnu i vodila nedeljnu radio emisiju. Takođe je pogurala Sjedinjene Države da se pridruže i podrže Ujedinjene nacije i postala njihov prvi delegat.

Tvorac serije Eron Kuli ("Four Seats: A Thriller of the Supreme Court") pisaće scenario i raditi na produkciji zajedno sa Violom Dejvis i njenim suprugom Džuliusom Tenonom, oskarovkom Keti Šulman, Džefom Gaspinom i Bredom Kaplanom. Serija je zamišljena kao koprodukcija Šoutajma i Lajonsgejta.


Izvor: Hollywood Reporter

Post a Comment

Previous Post Next Post