Treći filmski nastavak "Dosijea X" mogao bi da pruži zasluženi kraj priče o Molderu i Skali, a koji bi se mogao realizovati pre pokretanja nove serije Rajana Kuglera, analizira CBR.

Najava Rajana Kuglera o ponovnom snimanju "Dosijea X" izazvala je zabrinutost među obožavaocima oko kvaliteta i originalnosti serije. Kako je već najavljeno, planiran je "remont" serije sa "raznolikom" glumačkom ekipom. Međutim, ova vest podvlači potrebu za trećim "Dosije X" filmom koji bi obezbedio zatvaranje poslednje stranice Skaline i Molderove priče.

Kris Karter je još poodavno napisao scenario za novi film, a upravo bi on mogao da poveže slabosti koje je ostavilo kontroverzno finale poslednje emitovane epizode. Poslednje dve "obnovljenje" sezone dobilo je mešovite kritike, sa nezavisnim epizodama ostavljenim u senci neuspešnih likova i nekohezivne mitologije. Finale 11. sezone, "Moja borba IV", ponudilo je šokantne obrte koji su voljene likove ostavili kao žrtve, što se pre svega odnosilo na Skalin lik.

Oslanjanje 11. sezone na loše osmišljene obrte rezultiralo je neuspešno skrojenom pričom o likovima i haotičnom mitologijom koja je nadjačala nostalgiju. Finale 11. sezone, "Moja borba IV", stvorilo je haos, uključujući sudbinu likova i Skalinu trudnoću, a zakomplikovalo je mogućnost nastavka priče.  Nesređena mitologija bila je pravi šok i za Skalin status jake ženske figure, svedene na „mašinu za bebe“. Zbog toga navedeni sajt smatra da bi film rađen u stilu čudovišta nedelje bio mnogo bolji izbor. 

Ovakav korak bi omogućio fleksibilnost, a mogao bi istovremeno da pronađe način da ponudi odgovore na nerešena pitanja iz 11. sezone. Iako Andersonova ne želi nikakve veze sa serijom, ostaje mogućnost da je otvorena za snimanje poslednjeg filma, baš kao i Duhovni.

Na kraju, Skali i Molder su srce "Dosijea X", a njihova dinamika je ono što izdvaja smisao serije. Hemija između Džilijan Anderson i Dejvida Duhovnija takođe je istaknuta kao nemoguća za repliciranje. Stoga, ne bi bilo mudro pokrenuti potpuno novu seriju, a da prethodno glavnim likovima ne bude rečeno poslednje "zbogom".

Post a Comment

Previous Post Next Post