Tvorac „Dosijea X“, Kris Karter, nedavno je bio gost danskog podkasta „Sammensværgelsen“. Tokom intervjua, razgovarao je o raznim temama, od izvornih ideja serije do njene budućnosti.

Tokom drugog intervjua, Kris Karter je spomenuo da je Rajan Kugler uključen u novi projekat. U međuvremenu je dobio instrukcije da ne otkriva dalje informacije, jer Foks televizija planira da objavi značajnu vest. Karter je priznao da Foks ima potpuno vlasništvo nad serijom i da može da radi šta god želi, ali je potvrdio da neće učestvovati u budućem projektu.

Potvrđujući otkazivanje animirane serije, Kris Karter je izjavio da "Dosije X: Albukerki" ne bi mogla da funkcioniše bez Moldera i Skali. Uprkos doprinosima duhovitih scenarista, osećao je da to nije vrsta serije koju je želeo bez agenata.

Još jedan otkazani spinof usredsređen je na lik Pušača, a Kris Karter i njegov tim uložili su značajne napore da Foks odobri seriju. Uprkos svemu, spinof je odbijen. Glen Morgan je bio zadužen za predloženi koncept, a po Karterovim rečima, bio je biljantan. Ideja o seriji nastala je odmah nakon sezone 11.

Kada se već pominje poslednja sezona, Karter je dosledan zamisli da će biti još "Dosijea X" i da se nada razrešenju raznih otvorenih pitanja. Ipak, odluka Džilijan Anderson da ne nastavi snimanje zaustavila je njegove dalje planove.


Potkast emisiju možete preslušati na ovom - linku.

Post a Comment

Previous Post Next Post